Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Americké uhorky: pikantná delikatesa z vašej záhrady, ktorú si zamilujete

Americké uhorky: pikantná delikatesa z vašej záhrady, ktorú si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Americké uhorky: pikantná delikatesa z vašej záhrady, ktorú si zamilujete Foto: depositphotos.com
reklama:

Zásoby klasických nakladaných uhoriek sa vám už zunovali? Skúste tentoraz niečo netradičné – recept s pôvodom v USA, kde sa uhorky marinujú na plátky, nasiaknu silnou chuťou korenistého nálevu a získajú štipľavý nádych vďaka chilli.

Tieto uhorky výborne fungujú ako samostatná chuťovka, ale ešte lepšie v kombinácii s rôznymi jedlami. Hodia sa nielen ku grilovanému mäsu, ale skvele doplnia hotdog, burger či dokonca obyčajnú domácu fašírku. Vďaka svojej ostro-sladkej chuti môžu prekvapivo dobre zapadnúť aj k tradičným jedlám slovenskej kuchyne.

Recept: domáce americké uhorky s jemne pálivým nádychom

Na prípravu budete potrebovať trochu času, ale výsledok stojí za to. Ideálne je použiť väčšie alebo prezreté uhorky, ktoré sa bežne nehodia na klasické zaváranie – tento recept im dá nový život.

Ingrediencie:

Zeleninová zmes:

  • 2,5 kg uhoriek (väčších, pokojne aj mierne prezretých)

  • 6 cibúľ

  • 3 polievkové lyžice soli

Nálev:

  • 600 ml octu

  • 400 ml kryštálového cukru

  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

  • 1 lyžička mletého chilli (alebo podľa chuti)

  • 1 lyžička kari korenia

  • 1 lyžica nadrobno nasekaného kôpru

Ako na to:

  1. Príprava zeleniny: Uhorky umyte a nakrájajte na tenké kolieska. Cibuľu očistite a nakrájajte na prúžky alebo kolieska. Všetko premiešajte v miske a pridajte soľ. Nechajte zmes stáť minimálne dve hodiny – pustí prebytočnú šťavu, ktorú neskôr odlejete.

  2. Varenie nálevu: Do hrnca vlejte ocot, prisypte cukor, kôpor a všetky koreniny. Zmes priveďte k varu a chvíľu povarte, aby sa chute prepojili.

  3. Zeleninu sceďte: Po odstátí uhorky poriadne vyžmýkajte – ideálne ručne alebo cez sitko. Vodu, ktorú pustili, už nebudete potrebovať.

  4. Zalievanie: Vyžmýkané uhorky s cibuľou zalejte horúcim nálevom a nechajte chvíľu prejsť teplom, aby vsiakli chuť.

  5. Plnenie pohárov: Pripravenú zmes rozdeľte do sterilizovaných sklenených pohárov, dôkladne utrite okraje a pevne uzavrite viečkom.

  6. Zaváranie: Poháre vložte do hrnca s teplou vodou a sterilizujte asi 20 minút pri 70 °C.

Kam sa americké uhorky hodia?

Táto ostro-sladká pochúťka sa výborne dopĺňa s grilovanými jedlami, no rovnako dobre sadne aj k jednoduchým pokrmom ako zapečené zemiaky či šunkofleky. Funguje skvele aj ako chuťovo výrazná príloha ku klasickým domácim jedlám.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.