Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Zapečené noky, ktoré vás zachránia každý deň

Zapečené noky, ktoré vás zachránia každý deň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zapečené noky, ktoré vás zachránia každý deň Foto: depositphotos.com
reklama:

Rýchle, krémové a nekonečne variabilné jedlo, ktoré si zamilujete

Ak hľadáte jedlo, ktoré zvládnete pripraviť bez stresu aj počas náročného dňa a ktoré zároveň poteší celú rodinu, práve ste ho našli. Zapečené noky sú tou správnou odpoveďou. Kombinujú jednoduchosť, sýtosť a chuť, na ktorú sa budete tešiť znovu a znovu. Či už ich pripravíte s paradajkami, smotanou, syrom alebo zeleninou – výsledok vás nesklame.

Vďaka svojej univerzálnosti sa hodia na obed, večeru aj do obedára. Navyše, ich príprava nezaberie veľa času a chuťovo sú vynikajúce aj na druhý deň po ohriatí.

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakových nokov (domáce alebo balené chladené)

  • 1 PL olivového oleja

  • 1 menšia cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 200 g cherry paradajok

  • 200 ml smotany na šľahanie (minimálne 30 % tuku)

  • 150 g strúhaného syra (napr. eidam, čedar alebo mozzarella)

  • 100 g čerstvého špenátu (nemusí byť)

  • soľ, čierne korenie podľa chuti

  • muškátový oriešok – len štipka

  • čerstvé bylinky (bazalka, petržlen) na ozdobu

Ako na to:

  1. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do sklovita a pridajte prelisovaný cesnak – stačí pár sekúnd, aby pustil arómu.

  2. Pridajte paradajky – celé alebo prekrojené – a nechajte ich zmäknúť. Ak máte špenát, pridajte ho teraz a nechajte ho len krátko spariť.

  3. Zalejte všetko smotanou, osoľte, okoreňte a dochuťte štipkou muškátového orieška. Omáčku krátko povarte, aby zhustla.

  4. Noky medzičasom uvarte podľa návodu, ak sú surové. Predvarené (napr. chladené z obchodu) môžete len jemne opiecť.

  5. Noky presypte do zapekacej nádoby, zalejte pripravenou smotanovou omáčkou, premiešajte a posypte syrom.

  6. Zapekajte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15–20 minút, kým syr nezíska zlatistý nádych a nezačne jemne bublať.

  7. Servírujte horúce, ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy na obmeny: každý deň inak

Tento recept je len základ – môžete ho obmieňať podľa chuti aj zásob v chladničke. Ak máte radi intenzívnejšie chute, pridajte kúsky slaniny, údeného mäsa či opečenú papriku. Pre BOSORKA príchuť do jedálriánsku verziu siahnite po cukete, baklažáne alebo tekvici – všetko funguje výborne.

Zapečené noky sú ideálne aj na balenie so sebou – do práce, na výlet alebo školský obed. Ani po ohriatí nestratia svoju chuť a štruktúru, čo z nich robí praktický a chutný pokrm na každý deň.

Pohodlie na tanieri

Toto jedlo nie je len o chuti – je to aj malý únik z chaosu bežného dňa. Príjemná vôňa, ktorá sa pri pečení šíri domovom, vám navodí pocit pokoja a domácej pohody. Sadnúť si k tanieru teplých nokov je ako objatie – jednoduché, úprimné a vždy vítané.

Ak ste tento recept ešte neskúsili, teraz je ten správny moment. Pripravte si ho, prispôsobte ho vlastným preferenciám a uvidíte, že sa k nemu budete vracať častejšie, než ste si mysleli.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.