Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cibuľová roláda: Slaná pochúťka, ktorá si získa vaše chuťové poháriky

Cibuľová roláda: Slaná pochúťka, ktorá si získa vaše chuťové poháriky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Cibuľová roláda: Slaná pochúťka, ktorá si získa vaše chuťové poháriky Foto: depositphotos.com
reklama:

Predstavte si jemne zapečenú cibuľu, ktorá sa zmení na pružný plát. Na ňom vrstva roztopeného čedaru, šťavnaté hovädzie mäso a svieže kúsky šalátu s kyslou uhorkou. Výsledok? Roláda, ktorá vonia, chrumká a mizne zo stola rýchlejšie, než ju stihnete odfotiť.

Cibuľa sa u nás používa denne – do polievok, omáčok aj šalátov. No len málokto ju využije ako hlavný „obal“ celého jedla. V tomto recepte je práve cibuľový základ tým, čo dodá pokrmu šmrnc a neobvyklú štruktúru.

Suroviny

Na základ:

  • 3–4 veľké cibule

  • 200 g strúhaného syra (čedar alebo gouda)

  • olej v spreji

Na plnku:

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa

  • 4 plátky čedaru

  • 4 kyslé uhorky

  • 1/4 hlávky ľadového šalátu

  • 1 ČL sladkej papriky

Na dip:

  • 150 g ľahkej majonézy

  • 2 PL kečupu

  • 1 PL horčice

  • 1 PL nálevu z uhoriek

  • 1 ČL sladkej papriky

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Cibuľový plát:
    Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky a rovnomerne ich rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Jemne postriekajte olejom a pečte pri 200 °C asi pol hodiny, kým nezíska zlatý odtieň.

  2. Mäsová náplň:
    Na rozpálenej panvici sprudka opečte hovädzie mäso spolu so soľou, korením a sladkou paprikou. Miešajte, aby sa kúsky rovnomerne opiekli.

  3. Spojenie chutí:
    Upečený cibuľový základ nechajte trochu vychladnúť a otočte ho. Do stredu rozložte plátky čedaru, pridajte mäso a vložte na pár minút späť do rúry, aby sa syr pekne roztopil.

  4. Príprava omáčky:
    V miske zmiešajte majonézu, kečup, horčicu, nálev z uhoriek, sladkú papriku, soľ a korenie. Šalát a uhorky nakrájajte na drobné kúsky.

  5. Zrolovanie:
    Cibuľový základ s mäsom vyberte, potrite dipom, nasypte šalát a uhorky. Jemne zrolujte a nakrájajte na kolieska.

Túto cibuľovú roládu si môžete pripraviť ako originálne občerstvenie na párty, k vínu alebo len tak, keď chcete večer niečo netradičné. Kombinácia sladkej cibule, pikantného dipu a šťavnatého mäsa vás príjemne prekvapí a stane sa stálicou vo vašom jedálničku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.