Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vláčna jablková bábovka – jednoduchý recept z domácich jabĺk

Vláčna jablková bábovka – jednoduchý recept z domácich jabĺk
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vláčna jablková bábovka – jednoduchý recept z domácich jabĺk Foto: depositphotos.com
reklama:

Keď sa povie jablkový koláč, väčšine z nás napadne štrúdľa, kysnutý koláč alebo šatôčky z lístkového cesta. Jablká sa však dajú využiť aj v bábovke, ktorá je šťavnatá, krásne voňavá a zároveň nenáročná na prípravu.

Často sa stane, že niektoré jablká doma dlho nevydržia a treba ich rýchlo spotrebovať. Namiesto vyhadzovania je skvelé ich premeniť na voňavý múčnik. Platí, že čím sladšie a aromatickejšie jablká použijeme, tým chutnejší bude výsledok. A ešte jedna rada – šupky z jabĺk si pokojne odložte, dajú sa ďalej spracovať, napríklad na čaj alebo do kompótu.

Čo budeme potrebovať

  • 320–350 g očistených jabĺk

  • trochu citrónovej šťavy

  • 1 lyžičku mletej škorice

  • 350 g polohrubej múky

  • 1/2 hrnčeka mlieka

  • 180 g oleja

  • 200 g kryštálového cukru

  • 3 vajcia

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 kypriaci prášok do pečiva

  • 2 lyžice kakaa

Postup prípravy

  1. Formu pripravíme – bábovkovú formu vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou.

  2. Jablká – ošúpeme, nastrúhame a hneď pokvapkáme citrónovou šťavou, aby si zachovali farbu.

  3. Suché prísady – múku zmiešame s kypriacim práškom.

  4. Cesto – v miske rozmiešame oba cukry s vajcami, vyšľaháme do peny, pridáme olej, jablká, škoricu, múku s práškom a nakoniec mlieko.

  5. Dvojfarebný efekt – časť cesta zmiešame s kakaom. Do formy nalievame svetlé a tmavé cesto na striedačku, aby vznikla mramorová štruktúra.

  6. Pečenie – najskôr pečieme asi 30 minút pri 170 °C, potom teplotu zvýšime na 180 °C a pokračujeme ešte približne pol hodiny.

Tip na záver

Bábovka je po upečení vláčna, s jemným nádychom škorice a kakaa. Podávať ju môžete posypanú práškovým cukrom, ale chutí výborne aj len tak, ku káve alebo čaju.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.