Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca slivková nátierka s kakaom: lacnejšia a chutnejšia alternatíva k Nutelle

Domáca slivková nátierka s kakaom: lacnejšia a chutnejšia alternatíva k Nutelle
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca slivková nátierka s kakaom: lacnejšia a chutnejšia alternatíva k Nutelle Foto: depositphotos.com
reklama:

Sladké nátierky patria medzi obľúbené raňajkové dobroty detí aj dospelých. Najväčšiu popularitu má čokoládová Nutella, no pri kupovaných produktoch sa často stretávame s rozdielnou kvalitou a nie vždy priaznivou cenou. Ak chcete mať istotu, čo jete, oplatí sa pripraviť si domácu ovocno-čokoládovú verziu.

Slivky v kombinácii s kakaom vytvárajú nátierku, ktorá je nielen chutná, ale aj praktická – vydrží v špajzi celé mesiace a je vhodná aj pre ľudí s alergiou na orechy. Navyše, domáca výroba vyjde výrazne lacnejšie než kupovaná alternatíva.

Čo budete potrebovať

Na približne dvadsať menších pohárikov pripravte tieto suroviny:

  • 2,5 kg dozretých sliviek

  • 750 g až 1 kg cukru (množstvo prispôsobte kyslosti ovocia)

  • 200 g kvalitného kakaa

  • 100 g varovej čokolády

  • podľa chuti môžete pridať aj pomleté orechy

Postup prípravy

  1. Slivky dôkladne umyte, zbavte kôstok a nechajte ich na miernom ohni rozvariť.

  2. Do horúcej zmesi pridajte cukor, kakao a nalámanú čokoládu. Nechajte krátko povariť, potom všetko rozmixujte tyčovým mixérom.

  3. Takto pripravenú zmes odložte na 24 hodín, aby sa chute prepojili.

  4. Nátierkou naplňte čisté, vysterilizované poháriky a následne ich sterilizujte približne 15 minút pri 80 °C.

Ako ju využiť v kuchyni

Slivková „nutella“ je univerzálna dobrota. Natriete ju na chlieb, použijete do palaciniek, ochutíte ňou jogurt či kašu, alebo z nej urobíte plnku do koláčov. Skvelo sa hodí aj do vianočného pečiva – napríklad na rýchle špičky či iné malé sladkosti.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.