Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jablková roláda naopak: voňavý koláč, ktorý zvládne každý

Jablková roláda naopak: voňavý koláč, ktorý zvládne každý
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jablková roláda naopak: voňavý koláč, ktorý zvládne každý Foto: depositphotos.com
reklama:

Len máloktorý dezert pôsobí tak ľahko a slávnostne ako piškótová roláda. Vzdušné cesto, sladká náplň a rýchla príprava z nej robia obľúbenú voľbu na rodinné oslavy aj obyčajné popoludnia pri káve. A keď namiesto krému či džemu použijete jablká so škoricou, rozvonia sa vám celý domov.

Čo budete mať po ruke

  • 4 vajcia

  • 8 lyžíc kryštálového cukru (zarovno)

  • 8 lyžíc hladkej múky (mierne kopcovitých)

  • 6 stredne veľkých jabĺk

  • hrsť hrozienok

  • trocha rumu na ich namočenie

  • balíček škoricového cukru

Ako na to krok za krokom

  1. Pripravte základ – jablká prekrojte, zbavte jadrovníkov a nahrubo nastrúhajte priamo na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Ochutenie – posypte ich škoricovým cukrom a pridajte hrozienka, ktoré ste predtým nechali chvíľu odležať v rume. Všetko rozprestrite do rovnomernej vrstvy. Rúru zapnite na 170 °C.

  3. Piškótové cesto – celé vajcia vyšľahajte s cukrom do nadýchanej peny. Potom do nej po častiach zapracujte preosiatu múku.

  4. Pečenie – cesto nalejte a roztiahnite na pripravené jablká. Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 20 minút, kým povrch nebude pevný a suchý. Správne prepečenie overíte aj zapichnutím špajdle.

  5. Zrolovanie – ešte horúci plát opatrne preklopte na čistý plech, odstráňte papier na pečenie a hneď stočte do rolády tak, aby ovocie zostalo vo vnútri.

  6. Finálna bodka – po vychladnutí posypte povrch práškovým cukrom.

Malý tip navyše

Ak chcete dezert ešte viac prevoňať, pridajte k jablkám štipku mletej škorice alebo kvapku vanilkovej esencie do cesta. Roláda chutí skvele ešte vlažná, no pokojne ju pripravte deň vopred – do druhého dňa sa chute krásne spoja.

Tento koláč je dôkazom, že aj z jednoduchých surovín možno vykúzliť dezert, ktorý pôsobí výnimočne a pritom nezaberie viac ako pol hodinu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.