Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé hrianky s mäsom a zeleninou: Jednoduchá večera z bežných surovín

Chrumkavé hrianky s mäsom a zeleninou: Jednoduchá večera z bežných surovín
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé hrianky s mäsom a zeleninou: Jednoduchá večera z bežných surovín Foto: depositphotos.com
reklama:

Nie je nič jednoduchšie, než siahnuť po krajci chleba a premeniť ho na chrumkavú dobrotu. Obyčajná hrianka sa dá pripraviť na desiatky spôsobov – stačí ju opiecť nasucho alebo na masti, potrieť cesnakom a posypať soľou. To je klasika, ktorú pozná každý.

Ak však na ňu pridáme mäso so zeleninou, dostaneme sýte jedlo, ktoré s prehľadom nahradí večeru.

Prečo hrianky nikdy nesklamú

Hrianky majú jednu veľkú výhodu – dajú sa pripraviť rýchlo a zo surovín, ktoré má väčšina ľudí doma. Skvele poslúžia aj ako malé občerstvenie pre hostí. Kým tradične sa podávajú s tatárskym biftekom z hovädzieho mäsa, veľa ľudí radšej siahne po tepelne upravenej verzii – dusenom, pečenom alebo restovanom mäse s oblohou.

Základ je správne opečený chlieb

Chlieb môžeme opiecť na panvici, v hriankovači alebo priamo na sporáku. Ak ho pred opekaním potrieme masťou, zostane vláčnejší a chutnejší. Najchrumkavejšie sú však topinky opečené priamo na masti – majú typickú zlatistú farbu a lahodnú vôňu. Potretie cesnakom im dodá výraznejšiu chuť, ale nie je to podmienka.

Ako hrianku obložiť, aby chutila luxusne

Aby sa príprava nezdržovala, všetko si nachystajme vopred:

  • Mäsový základ: Výborne poslúži pečené či dusené mäso, restované kúsky hydiny alebo aj rezne z trojobalu. Často postačí využiť zvyšky z obeda – stačí ich nakrájať na plátky a ohriať.
  • Zelenina: Papriky, paradajky, huby alebo zeleninová zmes sú ideálnym podkladom. Pokojne však môžeme použiť aj kapustu či iné dusené zvyšky z predošlého dňa.
  • Dolaďujúce chute: Na vrch sa hodí syr, opečená cibuľka, kúsky slaniny alebo svieže bylinky – petržlenová vňať, pažítka, kôpor či klíčky.
  • Finálna úprava: Jedlo môžeme doladiť volským okom, čerstvou zeleninou, troškou majonézy alebo horčice. Čerstvo namleté korenie dodá celému pokrmu šmrnc.

Takto pripravená topinka je rýchla, sýta a univerzálna – zvládne ju každý a vždy chutí trochu inak, podľa toho, čo práve nájdeme v chladničke.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.