Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mrkvové knedličky do polievky: jednoduché, chutné a zvládne ich každý. Skvele fungujú aj z inej zeleniny

Mrkvové knedličky do polievky: jednoduché, chutné a zvládne ich každý. Skvele fungujú aj z inej zeleniny
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mrkvové knedličky do polievky: jednoduché, chutné a zvládne ich každý. Skvele fungujú aj z inej zeleniny Foto: depositphotos.com
reklama:

Knedličky dokážu aj úplne obyčajnú polievku premeniť na niečo o poznanie slávnostnejšie.

Tradične sa pripravujú napríklad kvasnicové či pečeňové, no možností je omnoho viac. Výbornou a často prehliadanou voľbou sú aj knedličky z mrkvy – sú jemné, voňavé a prekvapivo rýchle na prípravu.

Jemné knedličky z mrkvy

Čo budete potrebovať

Na základnú dávku si pripravte:
100 g mrkvy, 1 lyžicu masla, 1 vajce, strúhanku, rascu, korenie, muškátový kvet, soľ a trochu nasekanej petržlenovej vňate.

Ako postupovať

  1. Mrkvu očistite a uvarte domäkka. Keď vychladne, rozmačkajte ju vidličkou alebo nastrúhajte najemno.
  2. Do misky nasypte dve lyžice strúhanky, prelejte ju roztopeným maslom, pridajte mrkvu, vajce a korenie. Zmes dôkladne premiešajte.
  3. Ak sa vám zdá, že je príliš riedka, prisypte ešte trochu strúhanky. Napokon primiešajte petržlenovú vňať.
  4. Zo zmesi formujte malé guľky a ukladajte ich rovno do vriacej polievky. Je dobré vložiť ich všetky naraz, aby sa uvarili súčasne.
  5. Pri miernom vare im stačí približne päť minút.

Dobrý tip: Rovnakým postupom si môžete pripraviť knedličky aj z inej zeleniny – napríklad karfiolu, zeleru či kapusty.

Zeleninové knedličky všeobecne

Najčastejšie sa v polievkach objavujú pečeňové knedličky, no mnohí si čoraz radšej volia ľahšiu zeleninovú alternatívu. Chutia jemne, výborne dopĺňajú vývary a jednoduché polievky a ich príprava nie je vôbec náročná. Skvelé je aj to, že ich môžete zamraziť – varením ich potom dokončíte až po vytiahnutí z mrazničky.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.