Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maslový krém z troch surovín: jednoduchý základ, ktorý využijete na sviatky aj bežne

Maslový krém z troch surovín: jednoduchý základ, ktorý využijete na sviatky aj bežne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Maslový krém z troch surovín: jednoduchý základ, ktorý využijete na sviatky aj bežne Foto: depositphotos.com
reklama:

Maslový krém je jeden z tých receptov, ktoré sa oplatí mať „v rukáve“.

Z pár základných surovín pripravíte krém, ktorý môžete podľa potreby dochutiť a prispôsobiť – stačí pridať jednu drobnosť navyše a výsledná náplň chutí úplne inak. V období Vianoc ho využijete najčastejšie pri plnení drobného pečiva, no rovnako dobre doplní torty, rolády či ďalšie domáce zákusky.

Jeho výroba je rýchla, no má jedno pravidlo, ktoré sa oplatí dodržať: všetky suroviny musia mať rovnakú izbovú teplotu. Pri kombinovaní masla a vajíčka by inak mohol krém zhustnúť alebo sa zraziť. Ak vám základný krém nestačí, primiešajte doň orechy, kávu, kakao, trošku rumu či arómy – výslednú príchuť si tak jednoducho doladíte podľa druhu pečiva.

Postup prípravy maslového krému

Na jednu dávku základného krému si pripravte:

  • 250 g masla
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • prísady na dochutenie podľa chuti (kakao, orechy, rum, káva či mandľová príchuť)

Ako na to:

  1. Pripravte parný kúpeľ. Do hrnca nalejte trochu vody a na vrch položte misu.
  2. Vajce s cukrom vyšľahajte nad parou do hustej, krémovej konzistencie. Potom nechajte zmes úplne vychladnúť.
  3. Maslo rozšľahajte do nadýchanej peny a postupne k nemu prilievajte vychladenú vaječnú hmotu.
  4. Dochutenie je na vás. Môžete zostať pri jemnej základnej chuti, alebo pridať kakao, orechy, kávu či trošku alkoholu.
  5. Hotový krém preložte do cukrárskeho vrecka a naplňte ním koláčiky či pečivo.
  6. Uchovávajte v chlade, ideálne v nádobe, ktorá neprepúšťa vzduch.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.