Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nealkoholické varené víno valcuje december: „triezve párty“ majú svoj vlastný sviatočný hit

Nealkoholické varené víno valcuje december: „triezve párty“ majú svoj vlastný sviatočný hit
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nealkoholické varené víno valcuje december: „triezve párty“ majú svoj vlastný sviatočný hit Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak sa vám pri vôni škorice a klinčekov okamžite vybavia vianočné svetlá a stánky so sladkosťami, rozhodne nie ste sami.

Posledné sezóny priniesli jeden zaujímavý jav – obľúbeným zimným nápojom sa stáva varené víno bez alkoholu. Je to ideálna voľba pre všetkých, ktorí chcú príjemne zahriať ruky aj dušu, ale ráno sa prebrať bez bolehlavu či starostí s návratom domov. A úprimne? Keď sa pripraví poctivo, nikomu nechýba ani kvapka alkoholu.

Nealkoholické alternatívy si získavajú čoraz väčšiu pozornosť a „sober party“ sa presunuli z úzkej komunity do úplne bežného sveta. Sviatočné obdobie nie je výnimkou – práve naopak. Teplý, voňavý, ovocný drink sa stal favoritom zimných stretnutí. Dokáže povzbudiť náladu, no zároveň zachovať jasnú myseľ.

Jemná biela verzia: Jablkové varené „víno“ pre každého

Tento variant je minimalistický, no prekvapivo elegantný. Jablková šťava má prirodzenú rovnováhu medzi sladkosťou a sviežou kyslosťou, takže slúži ako ideálny základ. Pravé kúzlo však prichádza vďaka koreninám a pomalému zahrievaniu, ktoré nechá chutiam pomaly sa prepojiť.

Na asi 4 šálky budete potrebovať:

  • 1 l 100 % jablkovej šťavy
  • 2 celé tyčinky škorice
  • 4–5 klinčekov
  • 2 kolieska bio pomaranča
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • voliteľne: čerstvý zázvor

Nápoj len pozvoľna ohrievajte – nikdy ho nepriveďte k varu. Po odstavení mu doprajte približne desať minút, aby koreniny stihli urobiť svoju prácu. Výsledkom je zamatovo teplý, ľahko pikantný a veľmi sviatočný nápoj, ktorý si ľahko obľúbite.

Tmavšia dobrota: Višňové nealkoholické varené víno s chuťou „červeného“

Ak preferujete klasické červené varené víno, táto verzia vás veľmi rýchlo presvedčí. Višňová šťava totiž prináša jemnú trpkosť a prirodzenú kyslosť, ktoré pripomínajú charakter vína, no bez jediného percenta alkoholu.

Recept na 4 šálky:

  • 700 ml 100 % višňovej šťavy
  • 300 ml vody
  • 2 tyčinky škorice
  • 4 klinčeky
  • 1 kúsok badiánu
  • koliesko pomaranča alebo citróna
  • voliteľne: malá lyžička medu či agávového sirupu

Aj tu platí rovnaká zásada: ohrievať, nie variť. A opäť – ak necháte nápoj po odstavení pár minút odpočívať, odmení sa vám bohatou arómou ovocia a korenín. Chuť je prekvapivo komplexná a veľmi blízka klasickému varáku, len bez následkov, ktoré s ním bežne prichádzajú.

Prečo je nealko varené víno hitom?

Tento nápoj je viac než len momentálny trend – stáva sa prirodzenou súčasťou sviatočnej sezóny. Môžu si ho dopriať všetky generácie, vyhovuje rôznym diétam a na oslavy prináša inkluzívnu alternatívu. Hostitelia majú vďaka nemu po ruke niečo výnimočné a hostia odchádzajú domov v dobrej nálade, bez únavy či výčitiek.

Ak ste nealkoholické varené víno ešte neochutnali, možno práve tento rok stojí za to vyskúšať ho. A úprimne – alkoholu v ňom vôbec nechýba.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.