- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Tipy a rady k vianočnému pečeniu
Tipy a rady k vianočnému pečeniu
reklama:
Jednotlivé druhy vianočného pečiva pripravujme postupne, aby boli práve okolo 24. decembra najchutnejšie a správne odležané.
- Približne 3 týždne pred štedrým večerom začíname piecť zázvorníky ,perníčky vanilkové rožky medvedie tlapky a kokosové pečivo.
- Ďalšiu nedeľu pečieme koláčiky zo svetlého a tmavého lineckého cesta, ktoré si nevyžaduje taký dlhý čas na odležanie.
- Týždeň pred vianočnými sviatkami prídu na rad marokánky, bielkové pečivo,nepečené cukrovinky.Takisto vyrábame polevy a plnky s ktorými ozdobujeme pečivo a perníčky.
- V predvečer Štedrého dňa pečieme vianočky a kysnuté koláče.
reklama: