Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé zemiakové placky so špenátom a jarnou cibuľkou

Chrumkavé zemiakové placky so špenátom a jarnou cibuľkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé zemiakové placky so špenátom a jarnou cibuľkou Foto: depositphotos.com
reklama:

Zemiakové placky patria medzi klasiku, ktorú si mnohí pamätáme už z detstva. Ich vôňa plná cesnaku a majoránu je jednoducho neodolateľná. V tomto recepte si túto tradičnú dobrotu oživíme o čerstvý špenát a jarnú cibuľku – výsledkom je nielen farebnejší tanier, ale aj sviežejšia chuť.

Čo budete potrebovať (na 4 porcie):

  • 800 g zemiakov

  • 1 zväzok mladého špenátu

  • 2 až 3 jarné cibuľky

  • 3 až 5 strúčikov cesnaku

  • 2 vajcia

  • 150 ml plnotučného mlieka

  • hladká múka – približne 80 g (pridajte podľa potreby)

  • soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca a majorán – všetko podľa chuti

  • olej na vyprážanie

Ako na to:

  1. Zemiaky najprv nastrúhajte nahladko a posoľte ich. Nechajte ich postáť pár minút – uvoľnia šťavu, ktorú potom zlejte. Tento krok pomôže, aby cesto nebolo príliš vodnaté.

  2. Mlieko ohrejte takmer do varu a zalejte ním pripravené zemiaky. Tento trik zaistí, že zemiaky nezoxidujú a nezhnednú.

  3. Do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, rozšľahané vajcia, múku a dochuťte korením. Množstvo múky môžete upraviť podľa toho, akú konzistenciu má cesto – malo by byť vláčne, ale nie riedke.

  4. Špenát si nakrájajte na menšie kúsky a jarnú cibuľku nasekajte nadrobno. Obe ingrediencie zapracujte do cesta a všetko dôkladne premiešajte.

  5. Na panvici rozohrejte olej a pomocou lyžice alebo naberačky tvoríte menšie placky. Smažte ich na strednom plameni dozlatista z oboch strán. Po upečení ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke.

Servírovací tip

Tieto zemiakové placky chutia skvele samotné, no ak ich podáte s kyslou smotanou alebo čerstvým zeleninovým šalátom, vytvoríte z nich jednoduchý, no výnimočný obed alebo večeru.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.