- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- chlieb
- Chlieb plnený syrom
Chlieb plnený syrom
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 2:0 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 2:20 hod
Tento recept poskytuje množstvo variácií na plnku. Rôzne druhy syra, ale aj pikantnej klobásy, chorizo a chlieb bude vždy iný.
Suroviny
- 300g múka hladká
- 100g múka špaldová
- 100g múka celozrnná chlebová
- 300ml voda
- 20g droždie (1/2 kocky)
- 1 malá lyžička soli
- ľanové semienka
- 100g tvrdý syr
- 100g syr Brie
- bazalka čerstvá
- olivový olej
Postup prípravy
1. Krok
Do vhodnej nádoby si vysypeme múku, lyžičku soli a ľanové (alebo akékoľvek iné) semienka, môžeme použiť len hladkú múku alebo rôzne kombinácie tak, aby spolu mali 500g, do stredu vylejeme vlažnú vodu v ktorej sme rozpustili droždie a vidličkou miešame cesto až pokiaľ sa nám dá. Potom rukou cesto domiesime, zakryjeme a necháme vykysnúť asi 1 až 2 hod.
2. Krok
Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti (jedna môže byť o trochu väčšia) a vytvarujeme bochníky. Väčší bochník roztlačíme na guľatý plech poliaty olejom. Na cesto nasypeme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, pridáme plátky mäkkého syra, napr. Brie a lístky bazalky
3. Krok
Druhú časť cesta si rukou roztiahneme na požadovaný tvar a prikryjeme ním spodné cesto, okraje popritláčame a celý koláč pokvapkáme olejom. Vidličkou popicháme tak, aby sme prepichli celé cesto a necháme prikryté kysnúť cca 20 minút.
4. Krok
Rúru si rozohrejeme na 250°C vložíme dnu chlieb a po 5-tich minútach znížime na 220°C a pečieme asi 15-20 minút. Po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9173 videní