Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chlieb plnený syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chlieb plnený syrom7 LOGO
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 2:20 hod

Tento recept poskytuje množstvo variácií na plnku. Rôzne druhy syra, ale aj pikantnej klobásy, chorizo a chlieb bude vždy iný.

reklama:

Suroviny

  • 300g múka hladká
  • 100g múka špaldová
  • 100g múka celozrnná chlebová
  • 300ml voda
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • 1 malá lyžička soli
  • ľanové semienka
  • 100g tvrdý syr
  • 100g syr Brie
  • bazalka čerstvá
  • olivový olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do vhodnej nádoby si vysypeme múku, lyžičku soli a ľanové (alebo akékoľvek iné) semienka, môžeme použiť len hladkú múku alebo rôzne kombinácie tak, aby spolu mali 500g, do stredu vylejeme vlažnú vodu v ktorej sme rozpustili droždie a vidličkou miešame cesto až pokiaľ sa nám dá. Potom rukou cesto domiesime, zakryjeme a necháme vykysnúť asi 1 až 2 hod.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na dve časti (jedna môže byť o trochu väčšia) a vytvarujeme bochníky. Väčší bochník roztlačíme na guľatý plech poliaty olejom. Na cesto nasypeme nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, pridáme plátky mäkkého syra, napr. Brie a lístky bazalky

3. Krok

Druhú časť cesta si rukou roztiahneme na požadovaný tvar a prikryjeme ním spodné cesto, okraje popritláčame a celý koláč pokvapkáme olejom. Vidličkou popicháme tak, aby sme prepichli celé cesto a necháme prikryté kysnúť cca 20 minút.

4. Krok

Rúru si rozohrejeme na 250°C vložíme dnu chlieb a po 5-tich minútach znížime na 220°C a pečieme asi 15-20 minút. Po upečení preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9173 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.