Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé hubové rezne

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé hubové rezne
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé hubové rezne Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 25min

Ak máte radi klasické rezne, ale chcete vyskúšať niečo sezónne a originálne, určite sa pozrite na lesné huby. Chrumkavé hubové rezne v sebe spájajú dokonalú kombináciu zlatistého obalu a jemnej chuti čerstvých húb. Ak nemáte možnosť ísť do lesa alebo ste zmeškali ich sezónu, môžete použiť aj veľké šampiňóny..

reklama:

Suroviny

  • 500 g lesných húb
  • 2 kusy vajec
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g strúhanky
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • štipka soli
  • štipka čierneho korenia
  • 200 ml oleja na vyprážanie
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • Dip:
  • 200 g majonézy
  • 1/2 lyžičky sušeného chili
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb: Húb dôkladne umyte a ak sú väčšie, nakrájajte ich na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Pripravte si tri misky: do prvej dajte múku, do druhej rozšľahané vajcia so štipkou soli a korenia a do tretej zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom, paprikou a oreganom.

2. Krok

Obaľovanie húb: Každý kúsok huby najprv obaľte v múke, potom ponorte do vajíčka a nakoniec obaľte v strúhanke s parmezánom. Pre extra chrumkavosť môžete celý proces zopakovať.

3. Krok

Smaženie: V panvici s hlbokým dnom rozohrejte olej. Rezné smažte z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu, čo zvyčajne trvá asi 2–3 minúty na každej strane, kým nie sú pekne chrumkavé. Hubové rezne podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a s dipom, ktorý pripravíte zmiešaním majonézy, štipky chili a citrónovej šťavy.

reklama:

Pre obohatenie receptu môžete do strúhanky pridať sezamové semienka alebo rozdrvené kukuričné lupienky, čo dodá jedlu zaujímavú chuť a textúru.

Tento recept určite obohatí váš jedálniček a prinesie do neho sviežosť a chuť prírody!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

108 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.