- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Dierkovaný koláč
Dierkovaný koláč

- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Samozrejme, môžeme použiť aj iné varianty tohto koláčika s rôznymi druhmi pudingov. S iným ovocím, či dokonca čisto čokoládový puding poliaty s čokoládovou polevou.
Suroviny
- 4 vajcia
- 150 g cukru + 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 dcl oleja
- 6,5 dcl mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 jahodový puding
- 100 g masla
- 150 g jahôd
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto vyšľahaním 4 vajec s 150 g cukrom, potom pridáme olej a 1,5 dcl mlieka a nakoniec múku s práškom do pečiva.
2. Krok
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista cca 20-30 minút. Po upečení urobíme do cesta rúčkou z varechy dierky.
3. Krok
Ineď si uvaríme puding z 5 dlc mlieka 3 lyžíc cukru, ešte do horúceho zamiešame maslo a miešame kým sa nerozpustí. Nalejeme na koláč a zarovnáme so špachtľou, nech prenikne cez dierky až na dno.
4. Krok
Navrch poukladáme jahody, ktoré pritlačíme zľahka, nech držia vo vychladnutom pudingu.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
54777 videní