Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce ňoky s hubami a špenátom

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Domáce ňoky s hubami a špenátom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáce ňoky s hubami a špenátom Foto: www.shutterstock.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Tento rok je naozaj priaznivý pre huby. Máte aj vy doma nejaké zásoby? Výborne! Môžete ich ihneď využiť a inšpirovať sa naším skvelým receptom na ňoky s hubovou omáčkou, špenátom a bylinkami.

reklama:

Suroviny

  • 250 g zemiakov
  • 80 g hrubej múky
  • 1 čajovú lyžičku zemiakového škrobu
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymián
  • 30 g sušených húb
  • 80 ml suchého bieleho vína
  • 100 g mrazeného listového špenátu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • Hrst čerstvej bazalky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Parmezán a čerstvá bazalka na podávanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava húb a špenátu: Najprv namočte sušené huby a mrazený špenát do dvoch misiek s vodou, aby sa rehydratovali.

2. Krok

Príprava ňokov: Zemiaky dôkladne ošúpte, umyte a nastrúhajte na jemno. Nechajte ich chvíľu odstáť, aby pustili vodu, ktorú potom vymačkajte, ideálne pomocou čistej utierky.

3. Krok

Miesenie cesta: K vymačkanej zemiakovej hmote pridajte preosiatu múku, škrob, vajce a soľ. Všetko dobre premiešajte, až vznikne cesto, a vytvarujte z neho valček.

4. Krok

Formovanie ňokov: Z valčeka odkrajujte kúsky dlhé tri až päť centimetrov a medzi dlaňami ich tvarujte na ňoky. Vkladajte ich do vriacej osolenej vody a varte šesť až osem minút, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich sceďte, zalejte roztopeným maslom a zakryte, aby zostali teplé.

5. Krok

Príprava omáčky: Na olivovom oleji osmažte na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte scedené huby, prelisovaný cesnak a tymián, dochuťte soľou a korením. Krátko restujte a následne podlievajte vínom, ktoré nechajte zredukovať na polovicu.

6. Krok

Dokončenie omáčky: K hubovej zmesi pridajte scedený špenát, po chvíli smotanu a nechajte všetko prevariť. Nakoniec nahrubo nakrájajte bazalku a pridajte ju do omáčky, opäť dochuťte soľou a korením podľa chuti.

7. Krok

Servírovanie: ňoky premiešajte s omáčkou a podávajte posypané nastrúhaným parmezánom a ozdobené čerstvou bazalkou.

reklama:

Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.