- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Fettuccine s cesnakom a parmezánom
Fettuccine s cesnakom a parmezánom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 30 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 470 ml kuracieho vývaru
- 240 ml mlieka
- 230 g fettuccine
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 25 g strúhaného parmezánu
- 2 lyžice čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej panvici na strednom ohni roztopte maslo. Pridáme prelisovaný cesnak a opekáme ho asi 1 minútu. Prilejeme kurací vývar a mlieko, pridáme cestoviny a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
2. Krok
Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte za občasného miešania 18 až 20 minút, alebo kým nie sú cestoviny uvarené podľa vašich predstáv. Vmiešame parmezán a ak je omáčka príliš hustá, v prípade potreby dolejeme ešte mlieko, kým nedosiahneme požadovanú hustotu.
3. Krok
Odstráňte z tepla, posypte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou, ak chcete, ešte trochou parmezánu a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
454 videní