Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemný zákusok s kokosom a vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemný zakusok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:lecturisiarome.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 6 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 30 ml mlieka
  • 30 ml oleja
  • 20 g kakaa
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 120 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • Kokosová vrstva:
  • 4 bielka
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 120 g kokosu
  • štipka soli
  • Vanilkový krém:
  • 4 žĺtka
  • 400 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 40 g hladkej múky (alebo 1 vanilkový puding)
  • 1 vanilkový lusk
  • štipka soli
  • 200 g masla
  • 200 g ananásu z konzervy
  • Šľahačková vrstva:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Na ozdobu:
  • biela čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyhrejeme si rúru na 180°C..Pripravíme si plech 25 x 35 a vyložíme ho s papierom na pečenie.

2. Krok

Oddelíme si bielka od žĺtkov.Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme sneh.

3. Krok

V miske si zmiešame múku s kakaom a s práškom do pečiva.

4. Krok

V inej miske vyšľaháme žĺtka, pridáme olej a potom pridáme mlieko a vanilku.

5. Krok

Do žĺtkovej zmesi pridáme trochu múčnej zmesi a premiešame potom pridáme 2 lyžice bielkového snehu a postupne vmiešame všetku múku..nakoniec vmiešame všetko zostávajúci sneh.Miešame zhora nadol.

6. Krok

cesto vylejeme na pripravený plech a zarovnáme stierkou.Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.Potom plech vyberieme a nalejeme naň kokosovú vrstvu ktorú si pripravíme kým sa piškóta pečie..

7. Krok

kokosovú vrstvu si pripravíme tak, že si vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny..potom pridávame cukor a vyšľaháme tuhý sneh..nakoniec vmiešame zhora nadol všetok kokos..kokosovú zmes vylejeme na predpečenú piškótu a zarovnáme stierkou po celom plechu.Plech vložíme nazad do rúru a ďalej pečieme 10 - 15 minút.Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

8. Krok

Ak používame vanilkový lusk vyškriabeme ho do mlieka ..Mlieko si dáme variť ale predtým si z neho 100 ml odložíme..Vyšľaháme si žĺtka s cukrom do peny, potom prilejeme mlieko a múku alebo puding a spolu vymiešame do hladka..keď sa mlieko varí prilejeme tenkým prúdom žĺtkovú zmes , a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

9. Krok

krém po uvarení odstavíme, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť..Do chladného vmiešame po častiach maslo..Ananás si nakrájame na menšie kocky, a vmiešame ho do krému.

10. Krok

Po vychladnutí piškóty na ňu nanesiame vanilkovo maslový krém a dozdobíme vyšľahanou šľahačkou s práškovým a vanilkovým cukrom, a nastrúhanou bielou čokoládou..Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín oddýchnuť..potom nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4448 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.