Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

kačacie prsia s brusnicovou omáčkou a grilovanou polentou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Utinaya grudka s polentoi
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

utinaya-grudka-s-polentoi-2 utinaya-grudka-s-polentoi-3 utinaya-grudka-s-polentoi-4 utinaya-grudka-s-polentoi-5 utinaya-grudka-s-polentoi-6

reklama:

Suroviny

  • 6 ks kačacích pŕs aj s kožou.(200 g )ks
  • soľ a korenie podľa chuti
  • na omáčku:
  • 250 g brusníc môžu byť aj mrazené
  • 75 g cukru
  • 70 ml pomarančovej šťavy
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • polenta:
  • 150 g kukuričnej krupice
  • 750 ml vody
  • soľ podľa chuti
  • 75 g masla
  • 30 g parmezánu
  • 3 - 4 vetvičky čerstvého tymiánu(lyžička sušeného.)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme polentu. V hrnci privedieme k varu osolenú vodu .Za stáleho miešania prisypávame kukuričnú krupicu .Varíme na miernom ohni za stáleho miešania na hustú kašu.cca 3 minúty.

2. Krok

Po odstavení pridáme nasekaný tymián maslo a nastrúhaný syr.

3. Krok

ešte teplú kašu navrstvíme na pekáč vyložený papierom na pečenie alebo alobalom a zarovnáme.(tľapkaním.)))

4. Krok

kaša nám zatuhne a potom sa nám bude dať dobre nakrájať na trojuholníky.

5. Krok

Poďme na omáčku.Brusnice si nasekáme na menšie kúsky pridáme nastrúhaný zázvor a cukor.Prilejeme 50 ml vody a varíme na miernom ohni 5 - 7 minút.prelisujeme cez jemné sitko a pridáme pomarančovú šťavu..pokiaľ chcete mať v omáčke kúsky brusníc lisovať nemusíte.

6. Krok

opäť dáme omáčku na oheň a redukujeme 3 - 5 minút.

7. Krok

Kačacie prsia si narežeme na koži do mriežky nasolíme a okoreníme.

8. Krok

Rozohrejeme panvicu a filety smažíme najskôr kožou dole 3 minúty.potom obrátime a ďalšie 3 minúty opekáme z druhej strany.prsia sa nám krásne zatiahnu a uložíme ich na pekáč.Filety na pekáči zapekáme kožou nahor.pri 200 °C cca 7 - 8 minút.Vyberieme z rúry a prikryté necháme odpočívať 5 minút.Pokiaľ máte radšej prepečené prsia tak samozrejme zapekajte dlhšie,s tým že po 5 minútach musíte teplotu v rúre stiahnuť na 180 °C.prsiam na prepečenie stačí 20 minút.

9. Krok

Pred podávaním si na grilovacej panvici vymastenej tukom.(môže byť aj kačací výpek )ugrilujeme polentu..z oboch strán.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8876 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.