Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Karamelové venčeky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Venceky.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Img_20181107_133825410 1.jpg Img_20181107_132028999.jpg
reklama:

Suroviny

  • 400 g polohrubej múky
  • 500 ml vody
  • 100 g masla
  • 6 vajec
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 2 karamelové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 150 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • Práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ideme si urobiť odpaľované cesto...To je základ .Do hrnca si dáme variť vodu do nej pridáme maslo , štipku soli..Keď sa voda varí zavaríme za stáleho miešania múku .Miešame až kým sa husté cesto neoddeľuje od dna a od bokov.Plameň znížime a stále miešame. Cesto musí byť hladké a bez hrudiek...

2. Krok

Keď je cesto uvarené necháme ho mierne vychladnúť.Potom ho šľaháme buď to v robote lopatkou, alebo šľahačom so špirálkami..Do cesta postupne vmiešavame vajcia , jedno po druhom, a za každým poriadne vymiešame.Cesto nesmie byť horúce aby sa vajcia nezrazili..Vmiešaním všetkých vajec nám vznikne lepkavá hmota.Tú si dáme do cukrárskeho vrecka , s veľkou hviezdicovou špičkou , a na plech vyložený s papierom na pečenie striekame kolieska ..

3. Krok

Rúru si vyhrejeme na 200°C a vložíme doň cesto z kolieskami a pečieme bez toho aby sme otvorili rúru asi 20 minút..Potom znížime teplotu asi na 170°C pootvoríme dvierka na rúre a dopekáme ešte cca 10 minút..u je dobré venčeky sledovať..Keď chytíte venček do ruky, musí byť ľahký..Môžete skúsiť jeden vybrať a zúbkatým nožom ho rozkrojiť..Vnútri by mal byť suchý a cesto sa nemá na nôž pri prekrajovaní naň lepiť..Ak sa lepí ešte pečte..

4. Krok

Po upečení necháme venčeky úplne vychladnúť a všetky potom porozkrajujeme na polovice.

5. Krok

Krém si uvaríme uvarením karamelového pudingu do ktorého keď je ešte horúci vmiešame maslo..

6. Krok

Potom puding prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Do chladného pudingu vmiešame mascarpone.Šľaháme až kým nám nevznikne nadýchaný krém..

8. Krok

Krém si dáme do cukrárskeho vrecka s tou istou špičkou ako keď sme striekali cesto a naplníme venčeky karamelovým krémom..

9. Krok

Venček môžete plniť podľa toho koľko chcete aby vám vydržali..Môžete ich naplniť len karamelovým pudingom bez mascarpone ak chcete aby vám dlhšie vydržali..Ak však viete že sa po nich len tak zapráši, pridajte do pudingu mascarpone a naň ešte nastriekajte vyšľahanú šľahačku ..Priklopte potom vrchnáčik z prekrojeného venčeka..Ak však chcete naprklad venčeky podávať až o deň neskôr je ich dobré v ten deň keď sa podávajú pretože šľahačka ich rozmočí...

10. Krok

Hotový zákusok posypte práškovým cukrom, alebo prelejte polevou buď to čokoládovou alebo karamelovou...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4599 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.