- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Koláč s maslom a jablkami, chutný a aromatický
Koláč s maslom a jablkami, chutný a aromatický
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 200 g masla izbovej teploty
- 200 g cukru
- 4 vajcia
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- Plnka :
- 3 - 4 veľké červené jablká nakrájané na plátky
- 2 - 3 lyžice cukru
- 1 lyžička mletej škorice
Postup prípravy
1. Krok
Jablká ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Plátky jabĺk zmiešame s cukrom a škoricou. Počas prípravy cesta ich nechajte bokom.
2. Krok
Vo veľkej mise vyšľaháme mäkké maslo s cukrom, kým nezískame svetlý a nadýchaný krém. Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom dobre premiešajte. Pridajte vanilkový cukor .
3. Krok
V inej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Múčnu zmes postupne zapracujte do maslového krému a jemne premiešajte, kým nezískate homogénne cesto.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech (približne 23x33 cm) alebo do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej múkou. Plátky jabĺk poukladajte na povrch cesta, poukladajte ich do radov alebo podľa vlastného uváženia zľahka zatlačte do cesta.
5. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C a koláč pečieme 35-40 minút alebo kým nezozlatne a neprejde testom špáradla (špáradlo zapichnuté do stredu koláča musí vyjsť čisté). Nechajte koláč niekoľko minút vychladnúť vo forme, potom ho vyberte na mriežku, aby úplne vychladol.
6. Krok
Koláč môžeme podávať posypaný práškovým cukrom. Je chutný teplý aj studený.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
87 videní