- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Mrazené papriky na plnenie
Mrazené papriky na plnenie
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Suroviny
- papriky podľa úrody
Postup prípravy
1. Krok
Papriky opláchnite vo vode a osušte papierovými utierkami. Mimochodom, mäsité papriky sú dokonca rozdelené na „dievčatá“ a „chlapcov“! Samčie papriky majú v spodnej časti tri komory, zatiaľ čo samice papriky štyri komory. Predpokladá sa, že dievčatá majú sladšiu chuť, aromatickejšie a pridávajú sa do šalátov a zdobia sa nimi pokrmy. Chlapci majú hrubšiu kožu a prednostne sa používajú na tepelnú úpravu!
2. Krok
Z papriky opatrne vyrežte klobúčiky a z každej odstráňte semienka. Opláchnite vnútro a vytraste prebytočnú vodu.
3. Krok
Ak to veľkosť dovoľuje, vložte malé papriky do veľkých, dávajte pozor, aby ste ich neroztrhli alebo nepoškodili. Malé papriky sa dajú vložiť aj do seba.
4. Krok
Vložte očistené papriky do vrecka na mrazenie a uzavrite ho. Vložte vrecko do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Pamätajte, že paprika je mimoriadne aromatická a s radosťou sa o svoju vôňu podelí s ostatnými potravinami v mrazničke. Ak ju teda plánujete zamraziť a budete ju mať v mraziaku s inými potravinami, najlepšie je papriku zabaliť do dvoch vrecúšok.
5. Krok
Po určenom čase paprika dokonale zmrzne. Príprava mrazenej papriky na plnenie na zimu je dokončená. Uchovávajte ich v mrazničke až 8 mesiacov a naplňte ich podľa potreby. Zeleninu nie je potrebné pred plnením rozmrazovať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
662 videní