- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Obrátený jablkový koláč
Obrátený jablkový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 5 - 6 veľkých jabĺk
- 100 g masla
- 100 g cukru
- 5 vajec
- 100 g cukru
- 100 g polohrubej múky
- Krém:
- 2 vajcia
- 2 lyžice cukru
- 3 lyžice vanilkového pudingu
- 400 ml mlieka
- vanilková esencia
- 100 g masla
- Na zdobenie:
- smotana na šľahanie
- strúhaná čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Jablká očistíme a nakrájame na vhodné plátky. Plech vystelieme papierom na pečenie a dobre vymastíme 100 g masla pri izbovej teplote. Posypte cukrom a potom rovnomerne poukladajte jablká. Vložíme do predhriatej rúry, na 180°C na 20 minút.
2. Krok
Oddeľte vajcia. Bielky dobre vymiešame so štipkou soli, potom pridáme všetok cukor. Pokračujte v miešaní, kým nemáte tuhý sneh. Pridajte všetky žĺtky, premiešajte 4-5 krát, potom pridajte všetku múku a jemne premiešajte, len prehodením 10-12 krát. Vyberte plech z rúry a nechajte 3 minúty odstáť, aby unikla para. cesto rozložte na niekoľko kôp na jablká a mierne zarovnajte. Opäť vložte do rúry na 30 minút, v prvých 20 minútach rúru neotvárajte.
3. Krok
Keď je koláč upečený , vyberieme plech z rúry, na plech zvrchu dáme druhý plech, a rýchlym pohybom plech obrátime. Nechajte vychladnúť.
4. Krok
Krém: V hrnci vyšľaháme vajcia s cukrom a pudingom. Pridáme mlieko a za stáleho miešania dáme na mierny oheň, kým krém nezhustne .Odstavíme z ohňa, necháme trochu vychladnúť a potom pridáme maslo. Dobre premiešame a necháme úplne vychladnúť. Koláč potrieme týmto krémom, potom na vrchu ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou. Nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
207 videní