Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Perfektné prílohové halušky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Halusky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 400 ml vody
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hrnci začnite variť osolenú vodu. (Je dôležité, aby voda už vrela, kým začnete hádzať halušky , aby sa hneď varili a nenasiakli vodou) Medzitým pripravte cesto na halušky. Dajte múku do veľkej misky a v strede vytvorte malú jamku. Dajte do nej vodu, vajcia a soľ. Všetko premiešajte rýchlymi a pevnými pohybmi. Mala by nám vzniknúť pružná hmota. Haluškovač trochu namočíme a do bublajúcej vody a nahádžeme halušky. Kým sa varia, stále miešame, aby sa nezlepili, ale namiesto toho vznikli malé, pekne tvarované halušky. Tie scedíme a prepláchneme horúcou vodou.. Potom pokvapkáme trochou oleja aby sa nezlepili.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5186 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.