Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šošovicové placky bez múky a vajec

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Sosovicove placky bez muky a vajec.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 15
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 250 g červenej šošovice
  • 200 g paradajky vo vlastnej šťave
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr je potrebné pripraviť všetky prísady. Pre tento recept je lepšia červená šošovica, ktorá sa varí rýchlejšie a farba placiek bude jasnejšia. V sezóne namiesto konzervovaných paradajok používajte čerstvé. Cibuľu je potrebné olúpať a nakrájať na ľubovoľné kúsky. Korenie je najlepšie pridať podľa chuti. ja som si pridala 1/2 ČL kurkumy. a čili paprička 1/4 ČL. Môžete použiť kmín, kmín, koriander, kari, zázvor, bylinky: bazalka, tymián, oregano alebo čokoľvek, čo máte radi. Môžete sa dokonca obmedziť na čierne korenie a soľ.

2. Krok

Šošovicu opláchnite a namočte do veľkého množstva čistej pitnej vody na 1-2 hodiny alebo na noc. Objem sa zvýši asi dvakrát až trikrát. Potom sceďte šošovicu opláchnite . potom šošovicu rozmixujte.

3. Krok

Rozmixujte aj nakrájanú cibuľu, cesnak, paradajky . Zmiešajte zmes s rozmixovanou šošovicou a pridajte 1 lyžicu oleja. vznikne nám hustejšia hmota podobná konzistenciou cestu na zemiakové placky.

4. Krok

Predhrejte si panvicu, pridajte malé množstvo rastlinného oleja. Povrch jemne potriem silikónovým štetcom. Šošovicové placky opečieme z oboch strán, ako obvykle, na strednom ohni. Keď na povrchu hmota teplom zatuhne, otočte ich. Najskôr si pripravte jednu placku, ochutnajte a upravte chuť soľou a korením.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5498 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.