- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Špenátová roláda
Špenátová roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Cesto :
- 400 g mrazeného špenátu
- 3 vajcia
- 120 g hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- pol lyžičky soli
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka mletého muškátového orieška
- Plnka:
- 400 g krémového syra ( Lučina)
- 200 g ricotty
- 50 g masla
- 50 - 100 g polotvrdého syra (eidam , gouda)
- soľ mleté čierne korenie
- zelenina podľa chuti
- alebo šunka, či údený losos
Postup prípravy
1. Krok
Mrazený špenát rozmrazte na panvici a zbavte sa prebytočnej vody. Špenát zmiešajte so žĺtkami , s múkou, pretlačeným cesnakom, so soľou a mletým korením, muškátovým orieškom..
2. Krok
Bielky vyšľahajte na tuhú penu a opatrne zapracujte do špenátovej zmesi.. Papier na pečenie potrite maslom a vysteľte ním plech.. Vylejte naň špenátové cesto a dajte piecť do rúry na 175 °C asi na 15 minút..
3. Krok
Zatiaľ si pripravte plnku.. Ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.. Krémový syr , ricottu a mäkké maslo vymiešajte pridajte nastrúhaný syr a podľa chuti osoľte a pridajte aj korenie.. Syrovú plnku rovnomerne natrite na vychladnutú špenátovú piškótu. Na plnku potom dajte podľa chuti nadrobno nakrájanú zeleninu , alebo rozprestrite plátky šunky , či údeného lososa. Roládu pevne zrolujte a zabaľte do potravinárskej fólie. Vložte na pár hodín do chladničky.
do rolády môžete použiť čokoľvek čo máte radi ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
799 videní