Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Venčeky

reklama:
Venceky
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 1:10 hod
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 l mlieka
  • 250 g masla
  • 125 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 120 g Zlatého klasu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 šľahačky
  • 3 sáčky Smetafixu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme plechy. Vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Pomocou okrúhleho pohára podľa Vašej voľby si predznačíme krúžky.

2. Krok

Do hrnca dáme variť mlieko (0,25 l) a maslo (125 g). Hladkú múku so štipkou soli prevzdušníme a premiešame metličkou. Keď mlieko s maslom zovrie, pridáme múku so soľou a miešame cca 3-4 minúty, až kým sa cesto neoddeľuje.

3. Krok

Preložíme cesto do misky a postupne vmiešame po jednom vajcia. Pri miešaní musí byť každé vajce dobre vmiešané do cesta! Naplníme si cukrársky špric, použijeme hviezdicovú širšiu trysku a podľa predznačených koliesok nastriekame kolieska v jednej vrstve.

4. Krok

Rúru zohrejeme na 190 °C a keď naskočia (ešte sú bledé, ale majú už správnu veľkosť), stiahneme teplotu na 150 °C a necháme dopiecť dozlata. pečené vyberieme a ešte polohorúce rozkrojíme na polovice nožom.

5. Krok

Vanilkový krém: Rozdelíme mlieko na 1/2 l a 1/4 l . Do 1/4 l vmiešame práškový cukor, 2 vanilkové cukre a Zlaté klasy zastudena a necháme postáť, aby sa uvoľnilo žlté farbivo cca (15-20 minút). Privedieme 1/2 l mlieka do varu, nalejeme zvyšnú zmes za stáleho miešania a postupne uvaríme puding. Ešte zahorúca vmiešame maslo (125 g). Naplníme do cukrárskeho špricu a nastriekame do spodnej polovice vanilkový krém.

6. Krok

Do misky vylejeme šľahačku a metličkou zamiešame 2 vanilkové cukre a smetafixy a chvíľu (cca 5-10 minút) necháme postáť, potom vyšľaháme dohusta a naplníme vrchnú polovicu venčeka. Obe naplnené polovice spojíme a na záver už len pocukrujeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

20 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

75900 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.