- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Venčeky
Venčeky
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 1:10 hod
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 1 l mlieka
- 250 g masla
- 125 g hladkej múky
- 4 vajcia
- Štipka soli
- 4 sáčky vanilkového cukru
- 120 g Zlatého klasu
- 150 g práškového cukru
- 3 šľahačky
- 3 sáčky Smetafixu
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme plechy. Vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Pomocou okrúhleho pohára podľa Vašej voľby si predznačíme krúžky.
2. Krok
Do hrnca dáme variť mlieko (0,25 l) a maslo (125 g). Hladkú múku so štipkou soli prevzdušníme a premiešame metličkou. Keď mlieko s maslom zovrie, pridáme múku so soľou a miešame cca 3-4 minúty, až kým sa cesto neoddeľuje.
3. Krok
Preložíme cesto do misky a postupne vmiešame po jednom vajcia. Pri miešaní musí byť každé vajce dobre vmiešané do cesta! Naplníme si cukrársky špric, použijeme hviezdicovú širšiu trysku a podľa predznačených koliesok nastriekame kolieska v jednej vrstve.
4. Krok
Rúru zohrejeme na 190 °C a keď naskočia (ešte sú bledé, ale majú už správnu veľkosť), stiahneme teplotu na 150 °C a necháme dopiecť dozlata. pečené vyberieme a ešte polohorúce rozkrojíme na polovice nožom.
5. Krok
Vanilkový krém: Rozdelíme mlieko na 1/2 l a 1/4 l . Do 1/4 l vmiešame práškový cukor, 2 vanilkové cukre a Zlaté klasy zastudena a necháme postáť, aby sa uvoľnilo žlté farbivo cca (15-20 minút). Privedieme 1/2 l mlieka do varu, nalejeme zvyšnú zmes za stáleho miešania a postupne uvaríme puding. Ešte zahorúca vmiešame maslo (125 g). Naplníme do cukrárskeho špricu a nastriekame do spodnej polovice vanilkový krém.
6. Krok
Do misky vylejeme šľahačku a metličkou zamiešame 2 vanilkové cukre a smetafixy a chvíľu (cca 5-10 minút) necháme postáť, potom vyšľaháme dohusta a naplníme vrchnú polovicu venčeka. Obe naplnené polovice spojíme a na záver už len pocukrujeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.4 / 5)
20 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
75900 videní