Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Venčeky

reklama:
Venceky
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 1:10 hod
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 l mlieka
  • 250 g masla
  • 125 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 120 g Zlatého klasu
  • 150 g práškového cukru
  • 3 šľahačky
  • 3 sáčky Smetafixu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme plechy. Vymastíme Herou a vysypeme hrubou múkou. Pomocou okrúhleho pohára podľa Vašej voľby si predznačíme krúžky.

2. Krok

Do hrnca dáme variť mlieko (0,25 l) a maslo (125 g). Hladkú múku so štipkou soli prevzdušníme a premiešame metličkou. Keď mlieko s maslom zovrie, pridáme múku so soľou a miešame cca 3-4 minúty, až kým sa cesto neoddeľuje.

3. Krok

Preložíme cesto do misky a postupne vmiešame po jednom vajcia. Pri miešaní musí byť každé vajce dobre vmiešané do cesta! Naplníme si cukrársky špric, použijeme hviezdicovú širšiu trysku a podľa predznačených koliesok nastriekame kolieska v jednej vrstve.

4. Krok

Rúru zohrejeme na 190 °C a keď naskočia (ešte sú bledé, ale majú už správnu veľkosť), stiahneme teplotu na 150 °C a necháme dopiecť dozlata. pečené vyberieme a ešte polohorúce rozkrojíme na polovice nožom.

5. Krok

Vanilkový krém: Rozdelíme mlieko na 1/2 l a 1/4 l . Do 1/4 l vmiešame práškový cukor, 2 vanilkové cukre a Zlaté klasy zastudena a necháme postáť, aby sa uvoľnilo žlté farbivo cca (15-20 minút). Privedieme 1/2 l mlieka do varu, nalejeme zvyšnú zmes za stáleho miešania a postupne uvaríme puding. Ešte zahorúca vmiešame maslo (125 g). Naplníme do cukrárskeho špricu a nastriekame do spodnej polovice vanilkový krém.

6. Krok

Do misky vylejeme šľahačku a metličkou zamiešame 2 vanilkové cukre a smetafixy a chvíľu (cca 5-10 minút) necháme postáť, potom vyšľaháme dohusta a naplníme vrchnú polovicu venčeka. Obe naplnené polovice spojíme a na záver už len pocukrujeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.4 / 5)

20 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

75975 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.