- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Broskyne
Broskyne
- Kusov: 12
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 vanilkový cukor
- 80 g masla
- 3,5 šálky hladkej múky
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 šálka práškového cukru
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 vajcia
- Plnka:
- 1 salko
- 70 g vlašských pomletých orechov (môžete použiť aj nuttelu)
- Zafarbenie:
- ako prírodné cvikľa a mrkva
- potravinárska farba (červená a žltá)
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto..Preosejeme múku ,maslo musí mať izbovú teplotu, vajcia cukor a kyslú smotanu.
2. Krok
vajcia si vymiešame s cukrom, a s vanilkovým cukrom, pridáme maslo, kyslú smotanu a polovicu múky s práškom do pečiva.Ak máte cesto husté pridajte ešte smotanu..Dobre vymiešame šľahačom, ktorý potom odstavíme a ručne domiešame zvyšnú múku.
3. Krok
cesto si rozdelíme na 24 guličiek.Z nich sa na plechu urobia pologule.Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme pri 190 °C cca 15 minút.
4. Krok
Po upečení necháme vychladnúť a vychladnuté mierne vydlabkáme..
5. Krok
Krém si vyrobíme z karamelizovaného salka.Môžete si ho pripraviť uvarením (2 hodiny plechovku ponorte do vody a varte) alebo už dostať aj hotové karamelové salko.Krém nám vznikne spojením salka s najemno zomletými vlašskými orechmi.(dá sa pripraviť aj salko + nutela)
6. Krok
Potom spájame dve polovice zlepením s krémom k sebe.
7. Krok
Zafarbíme hotové broskyne buď to prírodným farbivom z cvikle a mrkvy.(odšťavením oboch zelenín.) alebo použijeme potravinársku farbu.Ihneď po namočení obalíme v kryštáľovom cukre..
8. Krok
Z tejto dávky vám výjde 12 ks krásnych broskyniek..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
28412 videní