Rafaelo
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 8 bielok
- 3 žĺtky
- 3/4 šálky cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/3 šálky polohrubej múky
- 200 g jemného strúhaného kokosu
- krém:
- 2 šálky mlieka
- 5 žĺtkov
- 4 lyžice cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica škrobu
- 250 g masla
- 50 g strúhaného kokosu
Postup prípravy
1. Krok
Na panvici si zohrejeme 1 1/2 šálky mlieka privedieme do varu.V miske si vymiešame žĺtka s múkou a s kukuričným škrobom a so zostávajúcim mliekom.
2. Krok
Vlejeme zarobenú zmes do mlieka a varíme až kým sa nevarí hustá kaša..
3. Krok
Do ďalšej misky si dáme maslo a zmiešame s vychladnutým pudingom.
4. Krok
Piškótu pripravíme vymiešaním bielkov s cukrom.Pridáme žĺtka jedno po druhom ..Potom primiešame múku s práškom do pečiva .Potom pridáme kokos ..Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme dve piškóty 32x21 cm.Vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C 25 minút..
5. Krok
Na prvý plát cesta natrieme kokosový krém ,prikryjeme druhým plátom cesta a zas navrstvíme krém..Vrch ešte posypeme kokosom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
25 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
86992 videní