- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Krtkova torta s višňami
Krtkova torta s višňami
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
[ingredients]
http://www.lecker.de/rezept/3014479/Kirsch-Maulwurfkuchen.html
Suroviny
- 150 g masla
- 275 g polohrubej múky
- 100 g horkej čokolády
- 150 g cukru + 3 lyžice
- 1 vanilkový cukor + 2 do šľahačky
- štipka soli
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 15 g kakaa
- 7 lyžíc mlieka
- 1 pohár višní
- 1 vanilkový puding
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 2 stužovače
Postup prípravy
1. Krok
Pripravím e si tortovú formu 26 cm.Vymastíme si ju maslom a vysypeme múkou.Rúru predhrejeme na 175°C..
2. Krok
čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli .150 g masla vyšľaháme so 150 g práškového cukru do penista pridáme vanilkový cukor a ďalej miešame.
3. Krok
Potom postupne vmiešame vajcia jedno po druhom,a pridáme aj roztopenú mierne vychladnutú čokoládu.V inej miske si zmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom.
4. Krok
Pridávame striedavo k maslovej zmesi s mliekom.cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 30 minút..Potom necháme vychladnúť vo forme.
5. Krok
Čerešne necháme odkvapkať v sitku.Šťavu použijeme..Doplníme ju tak aby sme mali 0,5 l tekutiny,Uvaríme si puding so šťavy a jedného vanilkového pudingu.Pridáme aj 3 lyžice cukru.Necháme 10 minút chladnúť.primiešame aj odkvapkané višne..
6. Krok
Tortový korpus si vydlabem ako pri klasickej krtkove torte..Vydlabanú časť rozmrvíme na drobné omrvinky.
7. Krok
Pudingovú višňovú zmes vylejeme na dno formy a necháme úplne vychladnúť..
8. Krok
Teraz príde na radu šľahačka ktorú si vyšľaháme so stužovačom a pridáme aj 2 vanilkové cukre.Nakoniec zasypeme omrvinkami z korpusu..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2966 videní