- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ananásovo šľahačkové čaro
Ananásovo šľahačkové čaro
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 200 - 250 g ananásu v konzerve
- práškový cukor podľa chuti
- 30 g želatíny v prášku
- 1 - 2 lyžičky mletej kávy
- čučoriedky na dekoráciu
- taktiež mäta
- mascarpone na ozdobu 150 g
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme želatínu podľa návodu na obale..Poväčšine sa namáča v studenej vode a potom keď sa rozpustí zahreje sa na 60 °C a vmieša sa do krému.
2. Krok
Tu si po zahriatí želatínu necháme vychladnúť a primiešame 2 /3 z nej ju do vyšľahanej šľahačky s trochou práškového cukru ...(alebo vanilkového) Podľa chuti.Môžete pridať aj trochu ananásovej šťavy a malé kúsky ananásu ktorý si nasekáme..
3. Krok
Vylejeme do tortovej formy..Ak máte radi môžete na dno poukladať detské piškóty, alebo upiecť piškótový korpus..ale tie nemusíte..
4. Krok
Na vrstvu šľahačky poukladáme celé kolieska ananásov..Ak máme konzervu s kúskame poukladáme tie.Dáme do chladničky zatuhnúť..15 minút pre ďalšiu vrstvu postačí..
5. Krok
Uvaríme si tureckú kávu ..Pridáme do nej cukor ..Poriadne premiešame a necháme chvíľu lúhovať..potom precedíme a pridáme želatínu ktorá nám zostala..
6. Krok
Vylejeme na polozatuhnutú tortu a vrátime do chladničky úplne zatuhnúť..
7. Krok
pred podávaním oddelíme nožom tortu od okrajou formy formu odstránime a tortu a preložíme na tanier..
8. Krok
Ozdobíme s vyšahaným mascarpone s trochou práškového cukru a s čučoriedkami..pridáme aj mätové lístky..
9. Krok
Podávame s kávičkou a obľúbeným likérikom..))
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1824 videní