- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Eclairs s krémom Diplomat
Eclairs s krémom Diplomat
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Odpaľované cesto:
- 250 ml vody
- 100 g masla
- 5 lyžíc cukru
- štipka soli
- 150 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- Krém Diplomat:
- 250 ml mlieka
- 3 žĺtka
- 60 g cukru
- 10 g kukuričného škrobu
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 25 g hladkej múky
- 1 želatínový prášok
- 40 ml vody
- 1 vanilkový cukor
- 100 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca nalejeme vodu pridáme maslo, cukor a soľ a privedieme k varu,maslo sa musí úplne rozpustiť.
2. Krok
Voda keď zovrie odložíme z plameňa a primiešame múku..Miešame kým sa úplne nestratia hrudky, vrátime na oheň a počkáme kým sa nám nevyparí prebytočná voda..bude to trvať tak 2 - 3 minúty.
3. Krok
odpaľované cesto necháme vychladnúť..medzitým si vymiešame vajcia a tie zamiešame šľahačom do cesta keď už trochu vychladne.Určite nevmiešavajte do horúceho cesta lebo sa vám v ňom urobí praženica.Vajcia púšťajte do cesta po častiach a zakaždým dobre premiešajte.
4. Krok
mala by vám vzniknúť hladká hmota..Cesto by nemalo byť ani husté ani riedke..Pečieme na plechu vystlanom silikónovou podložkou alebo papierom na pečenie.
5. Krok
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame na plech paličky cca 5 - 8 cm dlhé..
6. Krok
Rúru si vyhrejeme na 200°C vložíme eclairs do nej a pečieme bez toho aby sme otvorili dvierka cca 10 minút..Sledujeme aby nám cesto nezhorelo..
7. Krok
Ešte existuje druhý spôsob pečenia.Rúru vyhrejme na maximum, vložíme do nej eclairs a rúru vypneme.. necháme bez otvárania dvierok v nej asi 15 minút..Potom rúru zapneme na 170°C a dopekáme..
8. Krok
pripravíme si krém Diplomat. Najskôr si namočíme želatínu..Podľa návodu na obale.
9. Krok
Múku zmiešame so škrobom,žĺtka zas s cukrom.Pridáme trochu mlieka a zmiešame dohromady aby nám vznikla zmes ktorá sa bude dať preliať do variaceho sa mlieka..
10. Krok
Ostatné mlieko si dáme variť a keď vrie prilejeme zmes z múky a škrobu,žĺtok a cukru ..Vysypeme aj jeden vanilkový cukor a uvaríme hustý puding.
11. Krok
Potom odstavíme a vmiešame ešte do horúceho maslo nakrájané na menšie plátky a rozmiešame. keď bude krém tak vychladnutý že v ňom udržíte prst prilejete pripravenú želatínu a poriadne premiešate..
12. Krok
Vyšľaháte si šľahačku do tuha a premiešate ju už z úplne vychladnutým pudingom..Krém si dáme do cukrárskeho vrecka a plníme ním eclairs ktoré si predtým prerežeme na polovicu..
13. Krok
Môžete krémom vyzdobiť aj zvrchu a pridajte ovocie na dekoráciu..poprípade ovocie vložte dovnútra a vrch ozdobte čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2591 videní