Šamróny
- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- lístkové cesto
- 4 bielka
- 200 g práškového cukru
- šťava z polovice citróna
- 1/2 dcl vody
Postup prípravy
1. Krok
pripravené alebo kúpené lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na dlhé a úzke prúžky 2,5 cm široké.Cesto natáčame na formu na šamróny zhora nadol tak, že sa nám cesto na sebe musí prekrývať a koniec prilepíme bielkom.
2. Krok
V troche mlieka si vyšľaháme vaječný žĺtok a šamróny ním potrieme pred pečením.Pečieme pri 220°C cca 15 minút dozlatista.
3. Krok
Bielkovú náplň si pripravíme vyšľahaním vaječných bielkov so 100 g práškového cukru ..ostatný cukor si rozvaríme v 1/2 dcl vody na sirup..Potom k bielkam za stáleho šľahania pridávame ešte horúci sirup,pomaličky,zmes sa nám stane hustou a lesklou..Nakoniec primiešame citrónovú šťavu.
4. Krok
Šamróny ešte za horúca dávame dole z foriem, a po miernom vychladnutí plníme cukrárskym vreckom s pripravenou penou.Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
13 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
29085 videní