- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Šľahačkové veterníky
Šľahačkové veterníky
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1/4 l vody
- štipka soli
- 50 g masla
- 150 g polohrubej múky
- 4 vajcia
- plnka:
- 400 ml šľahačky
- 1 lyžica cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 stužovače šľahačky
- na posypanie práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Do hrnca na sporák si dáme rozvariť vodu.Pridáme k nej maslo štipku soli..Odložíme z plameňa a vmiešame múku za stáleho miešania.Potom dáme opäť na oheň a uvaríme hustú kašu.
2. Krok
Odložíme a necháme vychladnúť..Vajcia prihadzujeme jedno po druhom za stáleho šľahania..Cesto je dobre vyšľahané keď nám odpadáva z metličky..Niekedy nieje ani potrebné dať tam všetky vajcia..
3. Krok
Rúru si predhrejeme na 220 °C a na dno rúry vložíme kastrólik s vodou.Na plech s papierom na pečenie tvoríme cukrárskym vreckom malé kôpky ale nesmieme zabudnúť na dostatočný odstup.
4. Krok
Vložíme do rúry a pečieme dozlatista..Počas pečenia rúru neotvárame!!
5. Krok
Po upečení necháme mierne vychladnúť a potom veterníky prerežeme na polovice aby sme ich mohli plniť..
6. Krok
Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom a s cukrom a plníme naše veterníčky..prikryjeme vrchnáčikom a posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10738 videní