Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Citrónovo makové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_5 2.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 18
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:20 hod

reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 100 g práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 dcl kyslej smotany
  • maková vrstva:
  • 300 g práškového cukru
  • 150 g masla alebo margarínu
  • 220 g mletého maku
  • kôra z jedného citróna
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vanilkové cukre
  • 3 bielka
  • Krém:
  • 1 vanilkový puding
  • 350 ml mlieka
  • šťava z jedného citróna
  • 250 g masla
  • 230 g cukru
  • Čokoládová poleva:
  • 150 g čokolády na varenie
  • 1 lyžica oleja
  • Biela čokoláda:
  • 80 g bielej čokolády
  • 1 lyžička oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame si ingrediencie na prvé cesto a vymiesime..Cesto bude ako linecké..Rozdelíme ho na dve časti , vyvaľkáme na veľkosť plechu a dáme upiecť..Plech cca 25 x40..Pečieme 25 minút pri 180 °C.

2. Krok

Teraz u robíme makovú piškótu..Vymiešame si maslo s cukrom do peny pridáme citrónovú kôru nastrúhanú na jemnom strúhadle.Postupne prilievame mlieko, a mletý mak, prášok do pečiva spolu s múkou, a vyšľahané vaječné bielka ..Tie zapracujeme už len drevenou vareškou.

3. Krok

PLech si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme cesto ktoré si zarovnáme..Pečieme pri 180°C 35 minút.

4. Krok

Plnku urobíme uvarením pudingu , Pridáme po dovarení citrónovú šťavu a necháme vychladnúť..Potom do pudingu keď už má izobovú teplotu primiešame maslo.

5. Krok

Vrstvíme tak, že najskôr dáme plát krehkého cesta, natrieme polovicou krému, potom dáme makovú piškótu, potrieme ju druhou polovicou krému a položíme druhý plát krehkého cesta.Prelejeme čokoládovou polevou a ešte kým je tmavá čokoláda teplá pridáme bielu čokoládovú polevu, a špajdlou alebo vidličkou mramorujeme..

6. Krok

Koláčik dáme na noc do chladničky aby nám časť z krehkého cesta zmäkla..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25250 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.