Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Karpaty

Náročnosť:
reklama:
Recept0807.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod

reklama:

Suroviny

  • 2 dcl vody
  • štipka soli
  • 125 g masla
  • 1 šálka polohrubej múky (2 dcl)
  • 5 vajec
  • Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 1 šálka cukru
  • 250 g masla
  • Krém 2:
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • ovocný krém:
  • ovocie podľa chuti
  • cukor
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si odpaľované cesto..Do hrnca dáme zovrieť vodu so štipkou solia s maslom.Keď sa maslo rozpustí a voda začne vrieť, prisypeme múku a uvaríme cesto , ktoré sa nám začne odliepať od krajov hrnca.

2. Krok

necháme vychladnúť, a potom primiešame po jednom vajcia..Rozdelíme cesto na dve časti a obe upečieme osobitne..pečieme na plechu ktorý si dobre vymastíme..pečieme pri 200°C cca 15 minút..

3. Krok

Uvaríme si pudingový krém:rozvaríme asi 800 ml mlieka s cukrom, v ostatnom mlieku rozmiešame puding, a keď sa mlieko začne variť prilejeme pudingovú zmes a necháme prevariť..Krém nám zhustne..Potom odstavíme a necháme vychladnúť..Občas premiešame aby sa nám nevytvorila kožka.

4. Krok

Potom primiešame k pudingu maslo izbovej teploty.Krém musí byť jednotný..

5. Krok

Ovocie si dáme do hrnca,a zasypeme cukrom.Rozvaríme,a keď pustí šťavu zalejeme kukuričným škrobom rozmiešaným v troške vody..

6. Krok

Môžeme vrstviť..Na jeden plát upečeného odpaľovaného cesta natrieme pudingový krém, potom navrstvíme ovocné zahustené pyré, a nakoniec dotuha vyšľahanú šľahačku.Pokiaľ chcete mať istotu vo vyšľahaní do tuha, použite stužovač..Na záver položíme plát z druhého odpaľovaného cesta..Posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12228 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.