Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dámska fantázia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dámska fantázia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 2:0 hod
  • Hotové Za: 2:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 450 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 450 g kyslej smotany (15%)
  • 250 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 400 g masla
  • 1,5 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
  • 150 g maku mletého
  • 60 g sušených marhúľ
  • 60 g sušených hrozienok
  • 60 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 citrón
  • 1 šálka vody
  • 2 lyžice kakaa
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise, vymiešame všetky vajcia spolu so 150 g cukru až do dosiahnutia stabilnej bielej peny. v hrnčeku si rozpustíme polovicu z masla čiže 200 g..

2. Krok

Dajte vychladnúť a potom primiešajte k žĺtkovej zmesi spolu s kyslou smotanou..

3. Krok

Zmiešame si dohromady múku kypriaci prášok a kukuričný škrob..Potom opatrne vmiešavame ku žĺtkovosmotanovej zmesi..Namočíme si do cca 60°C vody marhule aj hrozienka..každé zvlášť a necháme napučať..

4. Krok

Cesto si rozdelíme na 4 časti..Do jednej primiešame mak, do druhej namočené hrozienka ,do tretej namočené a nadrobno nakrájané marhule a do štvrtej časti vmiešame orechy s kakaom..

5. Krok

Všetky korpusy pečieme vo vyhriatej rúre na 185 °C cca 30 minút..

6. Krok

Maslo izbovej teploty si vymiešame s kondenzovaným mliekom na hladkú sladkú plnku..

7. Krok

Uvaríme si polevu z 1 šálky vody a zo zostávajúceho cukru ..varíme kým sa nezredukuje 10 - 13 minút..Potom vytlačte do cukrovej vody šťavu z citróna.

8. Krok

Každú časť korpusu potrieme najskôr citrónovou polevou a až potom nanesieme krém.. Takto naskladáme na seba jednotlivé ochutené korpusy..

9. Krok

Celú tortu ešte natrieme krémom a môžete dozdobiť čokoládovu polevou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20613 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.