Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Červené Fanta rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Červené fanta rezy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 220 g práškového cukru
  • 2 dcl oleja
  • 330 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 dcl fanty alebo inej žltej malinovky
  • Višňový preliv:
  • 1 pohár zaváraných višní
  • 2 červené tortové želatíny
  • 75 g cukru
  • Šľahačková plnka:
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 plátky želatíny
  • sušienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vymiešame si vajcia s cukrom do peny.Primiešame aj olej..Zmiešame si múku s práškom do pečiva,a vmiešavame do vaječnej zmesi striedavo s fantou.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15 - 20 minút.Potom necháme vychladnúť..

3. Krok

Dáme si rozvariť višňovú šťavu ..Tú získame zliatím višní na sitko..Zo šťavy si odložíme tak 1 dcl a v tom rozmiešame tortové želé..Pripravíme ho potom podľa návodu na obale zvyčajne však zavarením do šťavy..Ešte teplým, nie však horúcim prelejeme piškótu..Necháme zatuhnúť a dobre vychladnúť..

4. Krok

Medzitým si vyšľaháme šľahačku s cukrom. Želatínu pripravíme namočením a následným zahriatím..(podrobný návod nájdete na každom obale).želatínu najskôr premiešame v troche šľahačky nie však veľmi teplú , a potom ju zamiešame s ostatným vyšľahaným množstvom.Tú navrstvíme na vychladnuté červené želé a zarovnáme..

5. Krok

Nakoniec po celej ploche zákuska poukladáme sušienky..Pomôžu nám zároveň aj pri porcovaní zákuska..

6. Krok

Vrch každej sušienky je pekné ozdobiť trochou šľahačky a višňami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4145 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.