Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mozaiková roláda zo sušienok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mozaiková roláda zo sušienok
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • Biela čokoládova náplň:
  • 75 g masla izbovej teploty
  • 30 g práškového cukru
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 120 g sušienok maslových
  • 120 g bielej čokolády
  • Tmavá vrstva:
  • 200 g horkej čokolády
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 2 polievkové lyžice smotany
  • 200 g maslových sušienok
  • na ozdobu:
  • 50 g bielej čokolády
  • 1 polievková lyžica smotany
  • kakao na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme s bielou náplňou.Rozpustíme si čokoládu buď to v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli, a potom ju necháme mierne vychladnúť..

2. Krok

Do misky si dáme maslo a práškový cukor a a miešame do peny --Pridáme smotanu a premiešame.Potom pridáme rozpustenú čokoládu a vareškou zapracujeme..

3. Krok

V mixéri rozdrvíme sušienky nie však veľmi na jemno, alebo vložíme ich do mikroténového sáčku a rozdrvíme valčekom alebo tĺčikom na mäso a zapracujeme ručne do zmesi..

4. Krok

Misku dáme na pol hodinku do chladničky nech nám trochu hmota stuhne a bude sa nám lepšie s ňou pracovať..

5. Krok

Keď je hmota z bielej čokolády vychladená vyšúľame z nej valček a ten zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme nazad do chladničky..

6. Krok

Takýmto istým spôsobom si pripravíme aj zmes z tmavej čokolády..Len ju dáme na menej minút asi na 20 do chladničky stuhnúť lebo tentokrát budeme vaľkať..

7. Krok

Čokoládovú hmotu si vložíme medzi dve silikónové podložky a valčekom vyvaľkáme na plát ..cca 20 x 30 cm..Odstránime vrchnú časť podložky a do stredu dáme vychladený valček z bielej čokoládovej zmesi a obalíme ho tmavou hmotou..Potom ešte rukami prevalcujeme aby nám vznikla sformovaná roládka a zabalíme nazad do potravinárskej fólie a dáme zachladiť..

8. Krok

Potom už len dozdobíme roztopenou čokoládou a posypeme kakaom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3952 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.