- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Tarte au Chocolat
Tarte au Chocolat
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 200 g masla
- 200 g čokolády
- 100 g nasekanej čokolády
- 100 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 1 balenie čokoládového pudingového prášku, alebo 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu a 2 lyžice kakaa
- 1/2 lyžičky práčku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- tortová poleva
- maslo na vymastenie formy
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustíme si maslo a 200 g čokolády.Necháme mierne vychladnúť..V miske si zmiešame kakao s kukuričným škrobom ak používame kakaový puding tak ten,pridáme prášok do pečiva.
2. Krok
v inej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny,pridáme aj štipku soli.
3. Krok
Teraz primiešame rozpustenú čokoládu,a trochu prešľaháme, potom po lyžiciach primiešame pudingovú alebo kukuričnú zmes.Nakoniec pridáme 100 g naekanej čokolády..
4. Krok
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie,alebo do menších formičiek, a pečieme v predhriatej rúre pri 175°C cca 25 minút.Koláčik po upečení bude ešte riedky musí vychladnúť a čokoláda zatuhnúť aby sa dal krájať..
5. Krok
Zdobíme podľa vlastnej fantázie,,Najlepšie sa hodí šľahačka a čerstvé ovocie..
6. Krok
Pri tomto zákusku je dôležité vedieť riediť čokoládu s cukrom..pretože čím vyšší obsah kakaa v čokoláde tým je čokoláda horkejšia..npríklad na 100 g horkej čokolády 85% obsah kakaa je dobré pridať 130 g cukru ...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1266 videní