- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Rezne s ružičkovým kelom
Rezne s ružičkovým kelom
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 4 rezne z karé alebo bravčového stehna
- 2 vajcia
- 2 lyžice kokosovej múčky
- olej
- 500 g ružičkového kelu
- 1 lyžička kari korenia
- 1 dcl smotany na varenie
- solamyl
- petržlenová vňať..
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové rezne mierne naklepeme , a osolíme okoreníme a mierne z oboch strán obalíme v škrobovej múčke..
2. Krok
Z bielkov a trochu vody a lyžičky škrobu si vymiešame cestíčko..rezne obalíme najskôr v cestíčku a potom v kokosovej múčke..vypražíme ich z oboch strán na rozpálenom oleji.
3. Krok
Očistený ružičkový kel uvaríme v osolenej vodescedíme a vývar odložíme..Odkvapkaný kel kel zjemna opražíme na troche oleja a posypeme kari korením.premiešame a zalejeme vývarom z kelu.stačí použiť polovicu..
4. Krok
V smotane rozmiešame žĺtky ,lyžičku škrobu a vylejeme na kel krátko povaríme a dochutíme..
5. Krok
Podávame k rezňom pospané nasekanou petržlenovou vňaťou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3519 videní