- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Mandľový benátsky rez
Mandľový benátsky rez
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1/2 hrnčeka mandlí
- 3/4 hrnčeka masla (200g)
- 1/2 hrnčeka cukru
- 2 vajcia
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/8 lyžičky soli
- 5 kvapiek zeleného potravinárskeho farbiva
- 4 kvapky červeného potravinárskeho farbiva
- 2/3 šálky marhuľového džemu
- 80g mliečnej čokolády, nasekanej
Postup prípravy
1. Krok
3 plechy cca 20 x 20 vymažeme a vyložíme papierom na pečenie. Mandle uvaríme, ošúpeme a zomelieme. Vychladnuté mandle dáme do misy, pridáme maslo, cukor, žĺtky a mandľový extrakt. Masu miešame, až kým nie je hladká a nadýchaná. Vmiešame múku a soľ.
2. Krok
V inej mise vyšľaháme bielka do peny a vmiešame do cesta po častiach. Cesto rozdelíme na 3 časti.
3. Krok
Odtieň jednej časti zafarbíme na zelenú a jednu časť na červenú. Zvyšok zostane biely. Rozdelíme na 3 plechy.
4. Krok
Pečieme pri 180 °C po dobu 13-15 minúta alebo kým sú okraje dozlata. Ihneď vyklopíme na mriežku a odstránime voskovaný papier. Necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Na zelenú vrstvu natrieme rovnomerne 1/3 šálky marhuľového džemu. Priložíme bielu vrstvu, znovu dáme džem a na vrch koláčika dáme ružovú vrstvu.
6. Krok
Zaťažíme a necháme vo fólii v chladničke cez noc. V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu, rozotrieme po koláčiku a necháme čokoládu stuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
23347 videní