- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Kysnutý chlebík s jablkami
Kysnutý chlebík s jablkami
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 35min
- Varenie: 1:5 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 500 g polohrubej múky
- 20 g droždia
- 2 žĺtky
- 50 g práškového cukru
- soľ
- citrónová kôra
- 200 ml vlažného mlieka
- 50 g rozpusteného masla
- 1 vanilkový cukor
- 2 jablká
- hrsť nakrájaných orechov
Postup prípravy
1. Krok
Do misy preosejeme múku , v strede urobíme jamku a necháme v nej vzísť kvások.. Žĺtka si rozšľaháme s cukrami, soľou a mliekom. Zmes by mala byť teplejšia ak je mlieko studené zahrejeme. Vylejeme ku kvásku, pridáme rozpustené teplé maslo a citrónovú kôru. Cesto necháme podkysnúť. Orechy nasekáme a jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Do vykysnutého cesta na pomúčenej doske zapracujeme pripravenú náplň, vyvaľkáme chlebík, prenesieme do formy a necháme ešte asi 20 minút kysnúť. Potom vložíme formu s cestom do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečieme po dobu 60 minút. Asi po 15 minútach teplotu znížime na 150-160 ° C. Akonáhle cesto na povrchu zružovie, prikryjeme formu alobalom. Upečený chlebíček preklopíme na kuchynskú mriežku a poprášime práškovým cukrom. Krájame až po úplnom vychladnutí.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
414 videní