- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Prešívaná deka s krémom a s banánom
Prešívaná deka s krémom a s banánom
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 3 vajcia
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1/2 šálky vlažnej vody
- 1/2 šálky oleja
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 lyžica kakaa
- mriežkovaná vrstva:
- 3 vajcia
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1/2 šálky vlažnej vody
- 1/2 šálky oleja
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- 1 lyžica kakaa
- 500 g tvarohu
- 5 lyžíc práškového cukru
- 1 vanilkový cukor 1 vanilkový puding
- 1 vajce
- krém:
- 350 ml mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1 čokoládový puding
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- ďalej potrebujeme:
- banány a citrónovú šťavu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si plech ktorý vyložíme s papierom na pečenie. Predhrejeme rúru na 180°C..
2. Krok
Vajcia vymiešame s cukrom do peny , primiešame potom vodu, olej a potom múku s práškom do pečiva..Nakoniec primiešame kakao..Cesto nalejeme na plech a pečieme cca 30 minút..
3. Krok
Mriežkovaná vrstva sa pripraví presne ..tak ako kakaová piškóta ..Pripravíme si plech , vyšľaháme cesto ktoré naň nalejeme..Potom si pripravíme tvarohovú zmes.Vymiešame tvaroh s vajcom a s oboma cukrami.Primiešame aj 1 vanilkový puding.
4. Krok
Tvarohovú zmes si dáme do cukrárskeho vrecka a na vrch kakaového cesta urobíme mriežku.Pečiem.e takisto 30 minút pri 180°C.
5. Krok
V troche mlieka rozmiešame čokoládový puding a kukuričný škrob..Ostatné mlieko dáme variť s cukrom.Keď sa mlieko začne variť uvaríme hustý puding.Puding za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť..
6. Krok
Maslo si vymiešame do peny spolu s práškovým cukrom, potom po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme jemný krém.
7. Krok
Na základný plát natrieme polovicu krému , pokladáme pozdĺžne nakrájané banány pokvapkané trochou citrónovej šťavy a zatrieme zvyšným krémom..
8. Krok
Na vrch dáme mriežkovaný plát..Hotový zákusok necháme pár hodín postáť aby piškóta zostala šťavnatá..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8186 videní