Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Emmanuel zákusok s malinami a anízom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_27.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:20 hod

reklama:

Suroviny

  • 8 vajec
  • 130 g hnedého cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 120 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 80 g mlieka
  • 200 g rozpusteného masla
  • 2,3 g anízu drveného v mažiari
  • 70 g malín
  • 70 g kešu orieškov
  • krém Anglesey:
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 ml mlieka
  • 2 žĺtka
  • 25 g cukru
  • Supereme:
  • 250 g smotany anglesey
  • 250 g malinového pyré
  • 480 g mliečnej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 4 g želatíny
  • Malinové pyré:
  • 375 g malinového pyré
  • 90 g cukru
  • 12 g želatíny
  • citrónová šťava
  • Biela čokoládová pena s anízom:
  • 300 ml mlieka
  • kokosový likér
  • 7 g aníz
  • 15 g želatíny
  • 645 ml smotany na šľahanie
  • 480 g bielej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky zložky ktoré majú isť do cesta okrem malín a kešu si spolu zmiešame ale nie šľahačom len lopatkou.Vylejeme ich na plech a dáme do chladničky na 4 hodiny odpočívať..

2. Krok

Trúbu si zahrejeme na 180°C a potom koláč v nej pečieme asi 15 minút..

3. Krok

krém Anglesey Zohrejeme mlieko a smotanu na 50 ° C., primiešame žĺtok s práškovým cukrom, a rozvaríme na 82 ° C. okamžite použijeme..

4. Krok

Pripravíme si plnku supereme..Rozpustíme si čokoládu, pridáme krém Anglesey primiešame rozpustenú želatínu a malinové pyré..Zmes ochladíme na 28 °C a potom primiešame vyšľahanú šľahačku..Krém nalejeme na vychladnutú piškótu.

5. Krok

Teraz si pripravíme malinové pyré ako vrstvu v zákusku..Zohrejeme si zmixované maliny so 60 g cukru..želatínu rozpustíme v troche vody.Pyré po rozvarení prepasírujeme a mierne ochladíme, pridáme aj citrónovú šťavu a nakoniec želatínu ..Mierne necháme vychladnúť a potom navrstvíme na krém...

6. Krok

Biela čokoládová pena s anízom. Aníz si rozbijeme v mažiariku a namočíme na 12 hodín do mlieka.Potom prelejeme cez sitko a dáme zohriať..Pripravíme si želatínu ..Necháme ju napučať..

7. Krok

K mlieku pridáme bielu čokoládu a rozmiešame kým sa nám čokoláda neroztopí a neprepojí s mliekom..Pridáme aj želatínu...Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku kokosový likér a spolu ešte prešľaháme..Nalejeme na malinové pyré a dozdobíme podľa svojej predstav..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1222 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.