- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Emmanuel zákusok s malinami a anízom
Emmanuel zákusok s malinami a anízom
- Kusov: 1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 8 vajec
- 130 g hnedého cukru
- 250 g polohrubej múky
- 120 g práškového cukru
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
- 80 g mlieka
- 200 g rozpusteného masla
- 2,3 g anízu drveného v mažiari
- 70 g malín
- 70 g kešu orieškov
- krém Anglesey:
- 125 ml smotany na šľahanie
- 125 ml mlieka
- 2 žĺtka
- 25 g cukru
- Supereme:
- 250 g smotany anglesey
- 250 g malinového pyré
- 480 g mliečnej čokolády
- 150 ml smotany na šľahanie
- 4 g želatíny
- Malinové pyré:
- 375 g malinového pyré
- 90 g cukru
- 12 g želatíny
- citrónová šťava
- Biela čokoládová pena s anízom:
- 300 ml mlieka
- kokosový likér
- 7 g aníz
- 15 g želatíny
- 645 ml smotany na šľahanie
- 480 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Všetky zložky ktoré majú isť do cesta okrem malín a kešu si spolu zmiešame ale nie šľahačom len lopatkou.Vylejeme ich na plech a dáme do chladničky na 4 hodiny odpočívať..
2. Krok
Trúbu si zahrejeme na 180°C a potom koláč v nej pečieme asi 15 minút..
3. Krok
krém Anglesey Zohrejeme mlieko a smotanu na 50 ° C., primiešame žĺtok s práškovým cukrom, a rozvaríme na 82 ° C. okamžite použijeme..
4. Krok
Pripravíme si plnku supereme..Rozpustíme si čokoládu, pridáme krém Anglesey primiešame rozpustenú želatínu a malinové pyré..Zmes ochladíme na 28 °C a potom primiešame vyšľahanú šľahačku..Krém nalejeme na vychladnutú piškótu.
5. Krok
Teraz si pripravíme malinové pyré ako vrstvu v zákusku..Zohrejeme si zmixované maliny so 60 g cukru..želatínu rozpustíme v troche vody.Pyré po rozvarení prepasírujeme a mierne ochladíme, pridáme aj citrónovú šťavu a nakoniec želatínu ..Mierne necháme vychladnúť a potom navrstvíme na krém...
6. Krok
Biela čokoládová pena s anízom. Aníz si rozbijeme v mažiariku a namočíme na 12 hodín do mlieka.Potom prelejeme cez sitko a dáme zohriať..Pripravíme si želatínu ..Necháme ju napučať..
7. Krok
K mlieku pridáme bielu čokoládu a rozmiešame kým sa nám čokoláda neroztopí a neprepojí s mliekom..Pridáme aj želatínu...Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku kokosový likér a spolu ešte prešľaháme..Nalejeme na malinové pyré a dozdobíme podľa svojej predstav..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1195 videní