Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Laskonky s orieškovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Laskonky
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 bielok
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica gustinu (škrobu)
  • 1 lyžica mletých lieskových orieškov
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Krém:
  • 5 žĺtkov
  • 3 dcl mlieka
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica gustinu
  • 150 g masla
  • 80g mletých lieskových orieškov
  • 500 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si vaječné bielka so štipkou soli do tuhého snehu.Postupne primiešavame práškový cukor.miešame asi 10 minút ručným šľahačom.Bielkový sneh musí byť pevný a lesklý..Pridáme nakoniec citrónovú šťavu a mleté lieskové orechy.

2. Krok

Túto bielkovú zmes si dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený s papierom na pečenie robíme laskonky čiže rovnaké kolieska..

3. Krok

Laskonky sušíme v rúre vyhriatej na 100°C asi 1 hodinu.

4. Krok

Krém si pripravíme tak, že žĺtka vyšľaháme do peny a rozmiešame ich v troche mlieka, pridáme k nim múku a škrob..Ostatné mlieko dáme variť s cukrom. Keď sa mlieko rozvarí primiešame k nemu žĺtkovo múčnu zmes a uvaríme hustý puding..

5. Krok

Puding necháme vychladnúť..Vymiešame si zmäknuté maslo a postupne k nemu prišľahávame vychladnutý puding..Miešame kým krém nieje hladký..Nakoniec vmiešame mleté lieskové oriešky. Vyšľaháme si šľahačom šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a dáme ju do cukrárskeho vrecka.

6. Krok

Laskonky plníme tak že na spodný bielkový korpus nanesieme lieskový krém, potom na krém dáme vyšľahanú šľahačku a zaklopíme druhým korpusom.. Ako ozdobu môžete tiež použiť čapičku so šľahačky a posypať kakaom, grankom alebo zas lieskovými orieškami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11029 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.