- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Laskonky s orieškovým krémom
Laskonky s orieškovým krémom
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 5 bielok
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžica gustinu (škrobu)
- 1 lyžica mletých lieskových orieškov
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- Krém:
- 5 žĺtkov
- 3 dcl mlieka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica gustinu
- 150 g masla
- 80g mletých lieskových orieškov
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si vaječné bielka so štipkou soli do tuhého snehu.Postupne primiešavame práškový cukor.miešame asi 10 minút ručným šľahačom.Bielkový sneh musí byť pevný a lesklý..Pridáme nakoniec citrónovú šťavu a mleté lieskové orechy.
2. Krok
Túto bielkovú zmes si dáme do cukrárskeho vrecka a na plech vyložený s papierom na pečenie robíme laskonky čiže rovnaké kolieska..
3. Krok
Laskonky sušíme v rúre vyhriatej na 100°C asi 1 hodinu.
4. Krok
Krém si pripravíme tak, že žĺtka vyšľaháme do peny a rozmiešame ich v troche mlieka, pridáme k nim múku a škrob..Ostatné mlieko dáme variť s cukrom. Keď sa mlieko rozvarí primiešame k nemu žĺtkovo múčnu zmes a uvaríme hustý puding..
5. Krok
Puding necháme vychladnúť..Vymiešame si zmäknuté maslo a postupne k nemu prišľahávame vychladnutý puding..Miešame kým krém nieje hladký..Nakoniec vmiešame mleté lieskové oriešky. Vyšľaháme si šľahačom šľahačku s dvomi vanilkovými cukrami a dáme ju do cukrárskeho vrecka.
6. Krok
Laskonky plníme tak že na spodný bielkový korpus nanesieme lieskový krém, potom na krém dáme vyšľahanú šľahačku a zaklopíme druhým korpusom.. Ako ozdobu môžete tiež použiť čapičku so šľahačky a posypať kakaom, grankom alebo zas lieskovými orieškami.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11029 videní