Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Oblíž prst

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 obnoveny 5.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g masla
  • 10 vajec
  • 4 lyžice kakaa
  • 750 ml mlieka
  • 80 g vanilkového pudingu (zlatý klas)
  • 350 g práškového cukru
  • 150 g ríbezľového džemu
  • 2 vanilkové cukre
  • 5 lyžíc vody
  • 150 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vymiešajte 5 žĺtkov a 100 g práškového cukru do peny.Potom vyšľahajte 5 bielkov a 50 g práškového cukru do snehu.

2. Krok

K žĺtkovej zmesi pridáme 150 g polohrubej múky, 4 lyžice kakaa, a 5 lyžíc studenej vody spolu s práškom do pečiva.Všetko starostlivo premiešame.

3. Krok

pripravíme si plech , ktorý si vymastíme a jemne vysypeme múkou.Vylejeme naň pripravené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

4. Krok

Kým sa cesto pečie pripravíme si plnku. Dáme si rozvariť asi 600 ml mlieka, a v ostatnom vymiešame vanilkový puding spolu s 5 timi žĺtkami.Keď sa mlieko rozvarí odstavíme ho z plameňa a pomaly vmiešame pudingovú zmes.Vrátime na oheň a na menšom plameni uvaríme hustý puding.Ten nám musí poriadne vychladnúť.

5. Krok

Maslo si vyšľaháme najskôr s cukrom (100g) do peny, a pridáme aj vanilkový cukor.Potom primiešame vychladnutý puding a vytvoríme hladký krém.

6. Krok

Nad parným kúpeľom si vyšľaháme 5 bielok a 100 g cukru do tuhého snehu..Ak sa vám zdá byť sneh riedky pridajte viac cukru.

7. Krok

Na vychladnutú piškótu rozotrieme ríbezľový džem, potom natrieme žĺtkovú plnku a nakoniec rovnomerne navrstvíme bielkový sneh..Povrch zákuska ozdobíme nastrúhanou čokoládou a necháme úplne zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

17 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27437 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.