- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Šach Mat
Šach Mat
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 50 ml mlieka
- 2 lyžice kakaa
- 150 g masla
- 180 g polohrubej múky
- 3 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Tvarohový krém:
- 4 vajcia
- 120 g práškového cukru
- 700 g tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 125 g masla
- 1 vanilkový cukor
- Čokoládová glazúra:
- 100 g čokolády
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Dajte mlieko, kakao, cukor a maslo do hrnca a zahrievajte, kým sa všetky zložky nerozpustia. Nezabudnite miešať. Keď sa hmota stáva rovnomernou, odstráňte z tepla, ochlaďte. Pridajte k vychladenej mase múku, prášok do pečiva a vajcia. Všetko zmiešajte pomocou šľahača alebo mixéra pomalou rýchlosťou.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.
3. Krok
Po upečení necháme piškótu vychladnúť.
4. Krok
Vymiešame si tvarohový krém.Najskôr vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtka.Potom pridáme tvaroh a kyslú smotanu.Neskôr vyšľahaný sneh z bielkov a vanilkový cukor.Krém dáme do chladničky.
5. Krok
Čokoládovú piškótu nakrájame na 10 rovnakých pásikov ..Plech v ktorom sme piekli piškótu si vyložíme alobalom, alebo potravinárskou fóliou a rozložíme pásiky , tak aby sme mali medzi nimi rovnakú vzdialenosť približne o veľkosti pásika z piškóty.
6. Krok
Voľný priestor medzi pásikmi zaplníme tvarohovým krémom. Použite cukrárske vrecko pečivo alebo aj obyčajný mikroténový sáčik ktorý v jednom rohu zastrihnete.
7. Krok
Teraz rozložte druhú vrstvu. Položte čokoládové prúžky na miesto tvarovaného krému. a zas opačne krém nastriekajte na piškótu v medzipriestore..))
8. Krok
Potom si už len vo vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu a koláčik ňou prelejeme ..Necháme v chladničke úplne zatuhnúť..
9. Krok
Môžete ozdobiť aj práškovým cukrom ..Podľa fotografie..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.2 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2335 videní