- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- susienky
- Ježkovia 🦔
Ježkovia 🦔
- Kusov: 30
- Porcií: 30 ks
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 250 g masla
- 120 g práškovéého cukru
- 1 žĺtok
- 400 g hladkej múky
- 40 g polovíc vlašských orechov
- Dekorácia:
- 100 g čokolády na varenie
- 50 g čokoládovej ryže guľatej Mánya
Postup prípravy
1. Krok
Maslo izbovej teploty zmiešame s práškovým cukrom a so žĺtkami.Pomaly vymiešame a potom pridáme múku a vymiesime hladké cesto.
2. Krok
Z cesta odštipujeme kúsky vo veľkosti vlašského orecha..V ruke cesto sploštíme a do stredu položíme vlašský orech a ten uzatvoríme do cesta..Vyformujeme z cesta slzu .
3. Krok
Hotové slzy (ježkov ) ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie .Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.Dávajte pozor aby vám cesto nestmavlo..
4. Krok
Kým sa koláčiky ochladia roztopíme si čokoládu..Namáčame v nej polovice ježkov z telovej strany..Ihneď ich posypeme na poleve čokoládovou ryžou guľatou Mánya , a špáradlom namočeným v poleve namaľujeme oči...Nakoniec namočíme špičku (noštek ) do čokoládovej polevy..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
289 videní