- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Makový rez s citrónovo smotanovým krémom
Makový rez s citrónovo smotanovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 6 bielok
- 200 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 20 g kokosu
- 10 g škrobu
- 40 g mletého maku
- 1/2 lyžičky citrónovej esencie
- 1 lyžička citrónovej kôry
- Krém:
- 250 g ricotta
- 250 g mascarpone
- 120 g práškového cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 prášková želatína
- 200 ml citrónovej šťavy
- Sirup:
- 100 ml vody
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice imoncella alebo citrónovej šťavy
- 1/2 citrónovej esencie
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme si vaječné bielka so štipkou soli do peny..Potom postupne vmiešame cukor a ušľaháme tuhý sneh.K snehu zľahka primiešame múku s kokosom a so škrobom.
2. Krok
Vmiešame aj mak a citrónovú esenciu..Cesto dáme na plech vyložený s papierom na pečenie 30x 36 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15minút..
3. Krok
Kým sa piškóta pečie, pripravíme si sirup..dáme rozvariť vodu s cukrom, keď sa cukor rozpustí odstavíme a vmiešame limoncello alebo citrónovú šťavu a citrónovú esenciu.Piškótu pokropíme ešte kým je horúca a necháme vychladnúť.
4. Krok
Krém si pripravíme tak že spolu vymiešame mascarpone s ricottou , pridáme 100 g práškového cukru a citrónovú šťavu.Namočíme želatínu do trochy vody a necháme ju napučať..Potom ju mierne zahrejeme a pridáme ku krému..Vyšľaháme si šľahačku s 20 g práškového cukru a pridáme ku krému a jemne premiešame.
5. Krok
Krém rozotrieme na vychladnutú piškótu a povrch nadekorujeme vidličkou..Dáme dobre zachladiť a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2213 videní